Maak van je huis een thuis

van je huis een thuis maken

Inmiddels woon ik alweer ruim 15 jaar in mijn huis. En eigenlijk heb ik mij er nooit echt thuis gevoeld tot nu. Het was er kil en koud. Ik was dan ook blij toen we na jaren steggelen eindelijk een kavel gekocht hadden en ons droomhuis zouden gaan bouwen. Het huis was ontworpen en alles was uitgezocht toen eindelijk die langverwachte breuk kwam. Achteraf natuurlijk dom om dan samen een huis te willen bouwen. Hij woont er nu. Door het proces van het ontwerpen van het huis en de inrichting heb ik wel andere inzichten gekregen. Daar doe ik nu mijn voordeel mee!

Kil en koud huis

Zelf ben ik met de kinderen achtergebleven in het huis waar wij al woonden. Mijn grootste wens was om ook te verhuizen en een nieuwe start te maken. Door omstandigheden ben ik toch in dit huis blijven wonen. En ben nu hard bezig om er mijn plekje van te maken. Mijn ex wilde zo min mogelijk in huis, dus ook geen planten. Niets gezelligs! Het huis was echt letterlijk kil en koud. En zo voelde dat ook. Het moment dat hij de deur achter zich dichttrok heb ik gelijk planten gehaald en alles wat opgeleukt. En de sfeer werd al snel minder grimmig en werd een beetje meer mijn thuis.

Planten in huis geven warmte en sfeer

Planten zijn echt ideaal om je huis gezelliger te maken en om lege ruimtes mee te vullen. Maak van een plant een echt eyecatcher.. Heb je net als ik een mooie hoge ruimte in je huis, dan is een mooie grote binnenplant geen slecht idee. En hoe groter het is of groeit, hoe groter het een statement in je huis wordt.

Planten staan niet alleen heel erg mooi in je huis, ze zijn ook nog eens super gezond in je huis. Planten zorgen namelijk voor een betere luchtvochtigheid in huis en voor betere zuurstof. Planten zetten koolstofdioxide om in zuurstof. Als je snel bent afgeleid is het ook handig om planten op je werkplek te zetten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een plant je helpt langer gefocust te blijven. Planten hebben ook een positief effect op je mentale gezondheid. Ze zorgen voor een betere gemoedstoestand. Dat komt doordat planten en de natuur in het algemeen een stress verminderende werking hebben.

Nieuwe vloer

Toen ik eenmaal zeker wist dat ik in dit huis wilde blijven wonen, wilde ik heel graag van die kille en zeer koude vloer af. Ik heb een paar weken terug vloerverwarming erin laten leggen en een super gave nieuwe vloer. De mensen die mij kennen weten dat ik gek ben op de kleuren rose en paars. En nee ik heb echt gekeken naar een grijstint, omdat dit mooi combineert met deze kleuren. Maar het kriebelde toch. Een paarse vloer. Super spannend vond ik het! Vorige week is de nieuwe vloer erin gekomen en het is af, dit is mijn thuis. Dit is Yvonne op en top. Deze vloer geeft zoveel warmte en sfeer aan de woonkamer.

Nieuwe keuken

De keuken was na 15 jaar echt helemaal af en echt toe aan vervanging. De keuken heb ik neutraal gehouden. Juist voor de keuken had iedereen verwacht dat ik voor een kleur zou gaan, maar deze heb ik wit gedaan. De nieuwe keuken maakt het geheel helemaal af.

Nu is mijn slaapkamer aan de beurt …

Nu beneden alles klaar is, is het tijd voor mijn slaapkamer. Daar ligt nog vloerbedekking in en die wil ik er heel graag uit. Ik vind vloerbedekking echt vreselijk. Dus hoog tijd voor een mooie gladde warme vloer. Hier wil ik graag een gevlamde bruine vloer in, zoals op de foto. Met mooie steigerhouten kasten en een nieuw bed. Mijn ex was best lang 1.92 en daarom is het bed ook groter dan gemiddeld met twee keer een matras 80 x 220. Dit wil ik heel graag weer naar de standaard maat met matrassen 80×190. Dat is veel makkelijker om daar goed beddengoed voor te kopen en met mijn 1.73 is dat groot genoeg. Wel wil ik graag weer een tweepersoonsbed.

Wat zou jij het liefst veranderen in jouw huis?

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *