Yoga wat zijn de voordelen?

wat zijn de voordelen van yoga?

Yoga dat ik daar een enorme fan van ben is inmiddels geen geheim meer. Regelmatig laat ik het doorschemeren tijdens mijn lessen. Soms hoor ik iemand zeggen: “Renaat, ik wil graag gezond oud worden”. Hierop antwoord ik dan in de trant van “daar kan het beoefenen van yoga je zeker bij helpen’. Het is zoveel meer dan een lichamelijke oefening. Er wordt niet zomaar vaak tegen yogi’s gezegd dat ze er goed uitzien voor hun leeftijd. Wist jij dat yoga helpt om je spieren soepel en je botten sterk te houden, je energieniveau op peil te houden en je bloedsomloop te verbeteren, en dat het ook nog eens stress verlagend werkt? niet voor niets zeg ik weleens dat yoga de beste detox is.

Twijfel jij nog of het iets voor jou is? Graag zet ik mijn favoriete voordelen voor je op een rijtje.

Waarom zou jij aan yoga doen?

  • Het stimuleert je doorbloeding, hierdoor geeft het een boost aan je huid. De meeste yogi’s zien er gemiddeld vijf tot tien jaar jonger uit!!
  • Het bevordert je balans en coördinatie. In mijn lessen zie ik dat velen de balansoefeningen lastig vinden. Gelukkig zijn er zijn vele yogahoudingen die helpen je balans en flexibiliteit te verbeteren.
  • Stimuleert je libido. Dat is nog eens een leuk voordeel. Hierover kun je uitgebreid lezen in mijn boek “Duik dieper in Yoga”.
  • Yoga helpt tegen allerlei kwaaltjes. Ouderdom komt met gebreken en wijsheid met de jaren, mooie combinatie hé? Rugpijn is niet alleen heel vervelend maar ook de meest gehoorde ouderdomsklacht, omdat je wervels minder sterk worden en je spieren verslappen. En laat je die nu door het beoefenen van yoga juist versterken!
  • En yoga vergroot je ROM (Range of Motion), oftewel je ervaart meer bewegingsvrijheid in je lichaam.
  • Dit was nog lang niet alles er is nog heel veel meer.

Als enthousiaste yogi zeg ik natuurlijk: yoga is er voor iedereen en weet je waarom, omdat het werkt! Als je een paar keer per week yoga beoefend kun je bovenstaande voordelen al ervaren. En vergeet daarbij de ontspanning (savasana) niet. Als jij je niet volledig kunt ontspannen, kun jij je namelijk ook niet volledig inspannen. Alles hangt met elkaar samen en is verbonden met elkaar. Mooi he!

Namaste

Shop tip voor een goede mat

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *