Halloween pompoensoep

Halloween pompoensoep recept.

Halloween pompoensoep: Een heerlijke warme oranje kleur. Het matcht perfect met de herfst vibes van buiten. Je kunt zelfs je outfit voor Halloween erop aanpassen. De pompoenpitten kunnen de bladeren symboliseren die dwarrelen naar de grond. Het rood van de paprikapoeder, de rode neuzen in de koude wind. De rokerige smaak van de paprikapoeder, de kachels die voor het eerst opgestookt worden. Tijd om eens een hap te nemen. De soep is erg zacht, de paprikapoeder geeft hem wat karakter. De pitten een bite en zilte tinten. Daardoor is het zoete van de soep in balans. Makkelijk te maken en lekker feestelijk. Ik heb een kaasstengel erbij gemaakt, dat er goed bij paste.  

Wat heb je nodig voor deze lekkere Halloween pompoensoep?

Recept is voor r 6 kommen 

  • 1 kastanjepompoen 
  • ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 prei
  • groentebouillon 1 liter
  • 2 tl gerookte paprikapoeder 
  • 1 blik kokosmelk 

Ter garnering:

Pompoenpitten 

Hoe maak je deze Halloween pompoensoep … Stap voor stap

  1. Snijd de pompoen in gelijke stukjes van 2 cm. Als je biologische pompoen gebruikt hoef je de schil niet te verwijderen.
  2. Pel en snijd de ui en prei pers de knoflook.
  3. Doe wat olijfolie in de pan, verwarm de pan op lage temperatuur, fruit de ui en knoflook. De prei mag erbij, na een paar minuten sudderen mag ook de pompoen, kokosmelk en groentebouillon erbij. 
  4. Breng aan de kook. Laat lekker sudderen voor 20 tot 30 minuten. 
  5. Als de pompoen zacht is, kun je deze pureren. Vergeet niet de paprikapoeder erbij te doen. 

Ter garnering, wel aan te raden

In een koekenpan rooster de pompoenpitten, deze kun je over de soep strooien.

Deel dit recept gerust op social media met al je vrienden

Halloween pompoensoep recept.
Afdrukken

Halloween pompoensoep

Deze Halloween pompoensoep kun je ook prima op andere dagen eten. Maar als je wil griezelen tijdens Halloween dan past deze soep daar prima bij.
Gang Soep
Porties 6
Auteur Jubinka Groen

Ingrediënten

  • 1 kastanje pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 prei
  • 1 liter groentebouillon 
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder 
  • 1 blik kokosmelk

Instructies

  • Snijd de pompoen in gelijke stukjes van 2 cm. Als je biologische pompoen gebruikt hoef je de schil niet te verwijderen.
  • Pel en snijd de ui en prei pers de knoflook.
  • Doe wat olijfolie in de pan, verwarm de pan op lage temperatuur, fruit de ui en knoflook. De prei mag erbij, na een paar minuten sudderen mag ook de pompoen, kokosmelk en groentebouillon erbij. 
  • Breng aan de kook. Laat lekker sudderen voor 20 tot 30 minuten.
  • Als de pompoen zacht is, kun je deze pureren. Vergeet niet de paprikapoeder erbij te doen

Dit is ook leuk om te lezen: