Vegan Halloween hapjes

vegan halloween hapjes - vegan halloween - halloween hapjes - halloween snacks - veganistische halloween hapjes

Halloween is overgewaaid uit Amerika en wordt elk jaar steeds populairder. Het is een feestdag die valt op 31 oktober. Het is een heus griezelfeest met de lekkerste horror-traktaties en gerechten.

Doodskop champignons … Vegan Halloween hapjes

Bij een horror diner horen deze geweldig lekkere en gezonde spookkoppen. Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Je hebt witte champignons nodig. Met de achterkant van een schoon penseel prik je er vier oogjes in. Twee aan de ene kant en twee aan de andere kant. Met een scherp mesje snijd je een neusje (twee schuine streepjes) en bij de hals een kraagje door streepjes te maken op het steeltje. Alles doe je aan beide zijde en dan snijd je hem door. Champignons zijn super gezond … Alles over eetbare paddenstoelen

Mummie’s van tofu …

Deze zijn echt te leuk! Je snijd een blok tofu in repen, marineer ze kort in wat sojasaus en kruid ze kort met kruiden naar keuze. Zelf heb ik gekozen voor paprikapoeder, kurkuma, gemberpoeder. Bak ze 10 minuten in een koekenpan. Snijd de bladerdeeg in reepjes en draai deze om de tofu reepjes. Doe ze daarna in de oven. Normaal doe ik bladerdeeg 30 min op 180 graden. Nu kijk ik om de 10 minuten. Doordat je nu dunne reepjes hebt zijn ze sneller gaar. De oogjes heb ik gemaakt van blauwe bessen.

Variatie tips voor deze vegan Halloween mummies:

Op deze lekkere vegan Halloween snack zijn nog een paar lekkere variatie tips. Je kunt ze allemaal op een borrelplank doen of gewoon kiezen voor 1 van deze varianten.

  • Bananen mummie (snijd de banaan door de lengte door de midden. Wikkel deze in bladerdeeg.
  • Wortel mummies (Kook de wortels ongeveer 10 minuten. Snijd ze in de lengte door eventueel nog een keer door de breedte. Kruid ze eventueel. Wikkel ze in met de bladerdeeg.
  • Mummie vega worstjes (wikkel de vega worstjes in met bladerdeeg))

Vegan Halloween hapjes … Bladerdeeg skelet

Deze wordt een stuk mooier als je het met een rol bladerdeeg doet. Zelf heb ik plakjes gebruikt en daardoor is hij wat smaller geworden. Bladerdeeg skeletje met vegan boterhamworst, vegan kaas en gebakken champignons. Snijd de champignons in plakjes en bak deze. Leg de rol bladerdeeg uit, leg de plakjes kaas en worst in de midden naar beneden als de champignons gebakken zijn kun je deze er ook op leggen. Snijd aan de zijkanten het bladerdeeg in en vouw deze om en om naar beneden.

Vegan Halloween hapjes … borrelplank

Van al deze Vegan Halloween hapjes kun je een lekkere borrelplank maken. Leuk de borrelplank op met spookkopjes. Zoals de komkommer en wortels op het borrelplankje.

Vegan feta bloedoogjes Halloween borrelhapjes

Maak mooie bolletjes van de vegan feta. Maak je handen nat met water om ze goed te kunnen rollen. Met tomatenketchup maak je een beetje bloed. Met een schijfjes olijf en een stukje blauwe bes maak je de oogjes helemaal af.

Mummie blikjes

Om het helemaal af te maken kun je leuke mummie blikjes maken. Wikkel de blikjes in met verband en plak er oogjes op.

Wij willen jullie een fijne Halloween toewensen en hopen dat jullie van alle lekkere hapjes zullen genieten.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *