Lapis lazuli

Lapis lazuli edelsteen.

Lapis Lazuli of lazuursteen een prachtige blauwe steen, de tweedelige naam van deze steen komt uit twee verschillende culturen: Lapis is een Latijns woord dat steen betekent, en lazuli van het Perzische woord komt lazhuward, wat blauw betekent. De lazuursteen is een gesteente dat meerdere mineralen bevat. zoals de lazuriet, diopside, calciet, pyriet en meer.

Hoe kun je Lapis Lazuli herkennen?

Het eerste kenmerk is de intens blauwe kleur. Dit is niet de enige edelsteen met blauwe kleuren, sodaliet en azuriet bijvoorbeeld. Hoe kun je Lapis Lazuli dan van deze twee onderscheiden? Het grote verschil is, dat lazuursteen uit meerdere mineralen bestaat. Je kunt ze vooral herkennen aan de kleine gespikkelde goudkleurige pyriet die er in zit. Als dit er in zit, dan heb je de echte te pakken.

Werking van deze edelsteen

Lapis lazuli is een zeer spirituele steen en staat bekend als de steen van de waarheid en vriendschap. In meditatie brengt de steen intuïtief en psychisch bewustzijn, het opent het derde oog chakra en het stimuleert het keelchakra, zo stimuleert het hierdoor het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten. Het zorgt voor harmonie, liefde en bescherming in relaties. Het is een goede hulpmiddel bij manifestatie en het helpt bij helder denken, communicatie en creatieve verbeeldingskracht.

Hoe reinig je de lazuursteen ?

Er zitten in deze edelsteen heel veel andere soorten edelstenen. Daarom kun je de lapis lazuli het beste met rook reinigen. Je kunt ook gebruik maken van geluid van een healing. Reinig deze steen kun je beter geen gebruik maken van water. Dat komt, omdat het mineralen bevat die niet tegen water kunnen.

Vindplaats

De beste kwaliteit lapis lazuli vindt je in Afghanistan. De steen wordt daar vooral gewonnen uit de Badakhshan mijnen die vooral in het noordoosten van Afghanistan gelegen zijn.

In Chili en Rusland wordt deze edelsteen ook gevonden. Echter zijn dit wel kleinere vindplaatsen.

Op mijn website kun je meerdere leuke sieraden van edelstenen vinden.

Dit is ook leuk om te lezen: