wallen, wat kun je er tegen doen?

wat zijn wallen? En hoe verzorg je ze

Waarschijnlijk hebben we allemaal wel eens last van wallen. De laatste jaren schrik ik me soms dood van mijzelf, zo zulke dikke zakken onder mijn ogen.

Wat zijn wallen?

Wallen zijn de donkere kringen en zakjes onder je ogen. Het zijn niet allen de donkere kringen, maar echt de zakjes onder je ogen. Dit komt omdat een teveel aan vocht, vet of huid ophoopt onder je ogen. Hoe ouder we worden hoe erger de wallen kunnen worden. Dit komt omdat de huid gaat verslapen en de spiertjes rondom de ogen ook. Hierdoor krijgt onderhuidsvet de kans om te zakken. Daarnaast kan er door het ouder worden volumeverlies onder de ogen optreden, wat ervoor zorgt dat er diepte onder de ogen en dat geeft dan een donkere schaduw.

Hoe wallen ontstaan

In de meeste gevallen komt het door veroudering en daardoor verslapping van de huid. Door het rijper worden van onze huid worden ook de spiertjes onder de ogen slapper en zo wordt het onderhuidse vet niet langer meer tegen gehouden en wordt zichtbaar onder de ogen. Als het al zover is zal een oogcrème hiervoor niet meer helpen. De enige manier om hier dan wat aan te doen is via een cosmetische ingreep.

Daarnaast zijn er ook nog externe factoren. Roken, voeding en de zon hebben sowieso een grote invloed op de huid. Door het roken of de zon wordt de huid bijvoorbeeld dunner en het droogt de huid uit. Hierdoor wordt de huid rimpelig en gaat hangen. Een goede huidverzorging kan hierbij wel helpen. Alleen is het beter om de bron aan te pakken en daarnaast de huid goed te verzorgen. Zeker de huid rondom de ogen die is erg dun.

Wallen door vocht is vaak een gevolg van een allergische reactie. Maar kan ook ontstaan doordat het lichaam meer moeite heeft het vocht af te voeren. Lymfedrainage zal dan een goede keus kunnen zijn. Hierdoor wordt het vocht afgevoerd.

Donkere kringen onder de ogen

De donkere kringen onder de ogen kunnen veroorzaakt worden door een hyperpigmentatie (te veel pigment) van de huid. Maar ook doordat de bloedvaten door de dunnen huid onder de ogen heen schemeren. Dit doorschemeren van de bloedvaten van de huid onder de ogen komt vaak voor bij een bleke/blanke huid. Helaas een aanleg dus. Daar in tegen komt hyperpigmentatie juist weer meer voor bij mensen met een donkerdere huid. Door de zon zal dit nog donkerder worden.

Massage

Heb je af en toe last van wallen dan wil de volgende massage helpen. Beide ringvingers onder een oog aanbrengen ( liever niet de wijsvinger, deze geeft te veel druk onder de zeer gevoelige ogen). Breng ze aan de binnenkant van de oog
hoek aan en ga de met zachte druk richting oren. Ook kan je lymfedrainage toepassen. Dan weer beide ringvingers in de ooghoeken aanbrengen en dan drie seconden lichte druk geven en zo steeds een stukje opschuiven. Op deze manier
voer je het teveel aan vocht en vet goed af

Wallen wegwerken met camouflage

Veel mensen zijn geneigd om de wallen te corrigeren door deze te gaan highlighten. Maar hierdoor versterk je de wal alleen maar.

Hoe kun je dit het beste doen?

De kunst is om de aandacht op iets anders te leggen. Daarom raad ik aan om de wenkbrauw goed aan te zetten. Zo gaat de aandacht naar boven. Het donkere gedeelte van de wal moet gecamoufleerd worden, samen met de puntjes naast de ooghoeken. Meestal loopt dit donkere gedeelte niet onder het hele oog door. De eyeliner mooi gestrekt/strak aanbrengen. En de arcadeboog goed aanzetten. Dit zorgt ervoor dat de aandacht van de wal wordt afgeleid. En om het hele maal af te maken. Een vleugje perziktint in het midden van de wal aanbrengen.Dit geeft een frisse uitstraling.

Wel of geen aambeienzalf op wallen smeren?

Vaak hoor je als tip aambeienzalf erop smeren. Dit raad ik echt af! Deze zalf heeft namelijk als werking de bloedvaten te vernauwen. De huid rond om de ogen is hier echt veel te dun voor.

Dit is ook leuk om te lezen: