Menstruatie ondergoed, wat is het?

Menstruatie ondergoed hoe werkt het?

Menstruatie ondergoed: Geen maandverband of tampons meer, klinkt dat niet heel erg fijn? Een onderbroek die alles opvangt. Waarschijnlijk heb jij nu dezelfde vragen, die ik had toen ik hiervan hoorde. Kan dat?, is het wel hygiënisch en blijf ik een hele dag fris? Ik probeerde het voor je uit.

Menstruatie ondergoed hoe werkt het?

Als je een menstruatie onderbroek gebruikt heb je geen maandverband, inlegkruisje of tampon meer nodig. Je bent minimaal 10 uur beschermt met de onderbroek, zonder doorlekken of nare geurtjes.

Het ondergoed is gemaakt van bamboe. Hierdoor is er voor de productie minder water nodig. Dat maakt deze onderbroeken een stuk duurzamer. Het kruis van de menstruatie onderbroek is ongeveer 2 cm en bestaat uit drie laagjes.

  • De binnenste laag: DeOeko Tex gecertificeerd derde laag is een waterproof stof OEKO-TEX© gecertificeerd, die voorkomt dat je gaat lekken. Deze stof is waterdicht en ademend tegelijk, vergelijk het met de nieuwste dunne regenjacks, zonder PFAS.
  • De tweede laag: is de absorberende laag die in het midden van de lagen zit. Dit is een technische stof (soort badstof) die het vocht goed kan opnemen en het verspreidt. Deze stof heeft een antibacteriële wassing ondergaan waardoor het hygiënisch is en er amper geur vrijkomt.
  • En de buitenste laag, is de laag die in contact staat met je huid. Het is een fijne zachte sportstof, het laat vocht gemakkelijk door en het droogt snel op, waardoor je een droog en schoon gevoel behoudt.

Urine verlies

Dit ondergoed kun je ook heel goed gebruiken bij urineverlies. De eerste keer vond ik dit reuze spannend. Wat als ik toch doorlek of … Stiekem heb ik het eerst met wat water geprobeerd. Ik heb eerst een beetje water op het kruis gedaan en daarna steeds iets meer om te kijken wat er gebeurde. Het kruisje kan echt veel vocht opvangen. En het buitenste laagje, die tegen je huid aankomt (zit) voelt daarna niet nat of klef aan.

Voor urine verlies vind ik deze onderbroeken ideaal. Geen nat gevoel en geen vieze geurtjes

Geen maandverband, inlegkruisjes of tampons meer …

Bij urineverlies werkt het dus erg goed en prettig. Nu is het tijd voor de menstruatie. Uiteraard is het per persoon verschillend, daarom zijn er ook zoveel soorten maandverband. Zelf heb ik geen hele heftige menstruatie meer. Maar werkt echt super fijn, het absorbeert en geeft niet af. Het voelt prettig, maandverband gaat vaak na een poosje irriteren. En dat is hiermee niet. En dan voor het slapen gaan doe ik en schone onderbroek aan.

Het voelt de hele dag schoon en fris. Het lekt niet door en voelt niet klef of klam aan. Na gebruik spoel ik de onderbroek eerst uit en dan doe ik het in de wasmachine. Je mag het broekje alleen op 30 graden wassen en met een wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter. Hang je broekje op om te drogen. Je moodies liever niet in de droger omdat hierdoor de technische stoffen in het kruisje hun werking kunnen verliezen.

De voordelen van het menstruatie ondergoed op een rijtje:

  • Geen nare geurtjes
  • Wakker worden met schone lakens.
  • Geen nat of klef gevoel
  • Het voelt de hele dag schoon en fris.
  • Geen tampons, maandverband, cups of inlegkruisjes meer.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het menstruatie ondergoed kijk dan zeker even op de website van Moodies.

Winactie

Wij mogen 1 menstruatie onderbroek naar keuze weggeven. Wil jij deze winnen? Deel dit bericht dan op social media, tag daarin Vegalifestyl en Moodies.undies. Extra kas volg onze social media kanalen.

Dit is ook leuk om te lezen: