Vegan crème fraîche welke soorten zijn er?

Vegan crème fraîche welke soorten zijn er?

Vegan crème fraîche is een zurige roomsoort met een vetpercentage van 30%. Het is dus een echte room. Het is vaak stevig en dik, maar na even doorroeren wordt het al vloeibaarder. Crème fraîche kun je zowel warm als koud verwerken. Voor koude bereidingen kun je crème fraîche vervangen door zure room.

Vegan crème fraîche en zure room lijken wel erg veel op elkaar. De vegan crème fraîche is veel lekkerder dan de dierlijke crème fraîche. Deze is zachter van smaak en romiger van structuur. De dierlijke variant kun je in warme en koude gerechten gebruiken, echter wordt het afgeraden om deze weer op te warmen. Dan kan die gaan schiften.

crème fraîche geeft aan de soep een lekkere romige effect. Meer structuur aan de saus. Het is echt super lekker. Ook koud kun je er heerlijke recepten mee maken.

Oatly vegan crème Fraiche

Deze is echt mijn favoriet. Helaas is hij bij de Albert Heijn niet meer te verkrijgen. En ben ik hem ook nog niet bij een van mijn andere supermarkten tegen gekomen. De Albert Heijn heeft het uit de schappen gehaald en een eigen merk er voor in de plaats terug gedaan. Echt super jammer, want ze hadden natuurlijk ook gewoon naast elkaar kunnen bestaan.

Lidl plantaardige crème Fraiche

Lidl krijgt ook steeds meer vegan producten. Deze is lekker.

AH haver fraiche de vegan crème fraiche

Dit is hem dan, de vervanger van de heerlijke Oatly. Deze is wel oké, maar echt veel minder lekker. Ik koop tegenwoordig dan vooral die van de Lidl.

Melkan haver fraiche

Deze heb ik zelf nog niet geproefd. Wat ik wel leuk vind is dat ze allemaal haver fraiche noemen.

Ondanks dat we best wat keus hebben. Mogen er van mij zeker nog veel meer bij komen.

Dit is ook leuk om te lezen: