Vegan mayonaise

Vegan mayonaise welke zijn er allemaal?

Vegan mayonaise wordt ook wel veganaise of vegan mayo genoemd. Onder deze namen kun je het ook in de winkels vinden. Er komen steeds meer vegan opties bij, wat wij alleen maar toejuichen uiteraard. In dit artikel een kun je de vegan mayonaises van dit moment vinden.

Mayonaise heerlijk voor bij de patat, snacks, opgebakken aardappels, op sandwiches en ideaal voor het bereiden van saladedressings

AH Vegan mayo

Deze mayonaise is hier momenteel favoriet. De smaak is zacht en romig een lekker volle smaak.

Vegan mayonaise van de albert heijn

Remia Mayolijn

Deze kun je ook regelmatig in onze koelkast vinden. Persoonlijk vind ik de pot fijner dan de knijptube. In de knijptube blijft best veel product achter wat je er niet uitkrijgt. Remia mayolijn is heerlijk vol en romig van smaak, maar bevat 55% minder vet dan mayonaise. Deze vegan mayo is 100% plantaardig. Voor de bewuste genieter. Mayolijn is ook glutenvrij.

Hellmann’s Mayonaise vegan

Deze vegan mayonaise is vol en romig, heeft een wat zuurdere smaak. Deze hebben we niet zo vaak in huis.

Remia Like! mayonaise

Deze mayonaise hebben wij nog nooit geprobeerd. ike!mayo is 100% plantaardig, allergenenvrij, eivrij en lactosevrij. Vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Binnenkort zeker eens proberen.

Van Wijngaarden’s Zaanse veganaise

Deze smaakt echt zoals de gewone smaakt zoals onze zaanse mayonaise. Deze tube is ideaal om mee te nemen in je handtas. Als je dan een keer ergens bent waar ze geen vegan mayonaise hebben, Ook nemen wij deze graag mee op vakantie.

Jean Bâton Vegan mayo

Deze vegan mayo hebben wij ook nog nooit geproefd. Naast dat deze mayonaise vegan is, is ook deze gluten vrij.

Mister Kitchen’s Vegan mayo truffel

Deze ei-vrije mayo met echte truffel die 100% plantaardig, romig en zacht van smaak. Deze mayo is ook glutenvrij en lactosevrij. Zelf hebben wij deze nog niet geproefd.

Wel of niet vegan?

Als je puur naar de ingrediënten kijkt ja, dan is het plantaardig. echter wordt voor het vinden van de truffels gebruik gemaakt van honden en/of varkens. Dit maakt voor de veganist deze mayonaise niet vegan. Daarom zou ik hem zelf niet kopen.

Mister Kitchen’s Vegan mayo original

Romig en vol van smaak volgens de kenners. Zelf hebben wij ook deze nog niet geproefd.

Mister Kitchen’s Vegan mayo citroen

Deze veganistische mayonaise heeft een frisse citroen smaak. Het is een frisse romige smaak deze plantaardige mayonaise. En is ook helemaal glutenvrij en lactosevrij. Wij hebben deze mayonaise ook een keer geproefd, hij is super lekker. Maar niet bij de patat. Wel weer bij een vegan bitterbal of een broodje.

Smaakt Mayonaise zonder ei

Deze vegan mayonaise is vrij van kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen en zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Wij hebben deze mayonaise nog niet geproefd.

Oliehoorn vegan mayo

Dit is ook een hele lekkere volle plantaardige mayonaise. Hij is naast ei-vrij ook glutenvrij. Deze mayonaise is ook nog wel eens te vinden in onze koelkast.

Yakso Mayonaise Zonder Ei

Yakso Mayonaise Zonder Ei is een lekkere smaak volle mayonaise gemaakt van uitsluitend de beste biologische ingrediënten. Tevens bevat de mayonaise geen ei en suiker waardoor het prima past in een veganistisch en suikervrij dieet. Zelf hebben wij deze mayo nog nooit geroefd en in niet in de supermarkt te vinden. Wel online.

Jumbo Vegan Mayo

De jumbo heeft ook een eigen merk vegan mayonaise. Deze hebben wij nog niet geproefd.

Viva Vegan

Deze pot ziet er wel heel aantrekkelijk uit. Deze veganistische mayonaise kun je vinden bij de Eko plaza. Zelf hebben wij deze nog niet geproefd, maar dat gaat zeker binnenkort een keer gebeuren.

Veganaise knoflook

Veganaise knoflook ook deze heb ik nog nooit geproefd, maar deze pot ziet er ook onwijs vrolijk uit. Alleen dat is al een feestje op tafel. En de combinatie plantaardige mayonaise met knoflook klinkt dan ook super lekker.

Coconaise

We blijven nog even bij de vrolijke potten van de Eko plaza. Ook deze hebben we helaas nog nooit geproefd.

Vegan mayonaise Eko Plaza

Ook de Eko Plaza heeft een eigen merk vegan mayonaise. Ook deze hebben nog net geproefd. Ik denk dat we snel een keer lans de Eko Plaza moeten.

We hebben ons vooral gefocust op de vegan mayonaise die in de winkel verkrijgbaar zijn.

Dit is ook leuk om te lezen:

Heb jij onze toffe vegan E-books al gezien?