Vegan parelcouscoussalade met …

parelcouscoussalade met sinaasappeldressing

Vegan parelcouscoussalade met sinaasappeldressing: Deze salade is echt heerlijk, en zo klaar. Deze salade is ideaal om mee te nemen als lunchgerecht. Ook als bijgerecht doet deze salade het goed.

Lunch

Regelmatig krijgen wij vragen, wat voor gezonds kunnen we nemen voor de lunch op kantoor, school of … Deze vegan parelcouscoussalade met sinaasappeldressing is echt ideaal om mee te nemen. Je kunt hem de avond ervoor al klaar maken. Doe de dressing er dan alvast over, zo trekken de smaken er lekker in.

Lunchbox

Zelf lunch meenemen is vaak veel voordeliger en gezonder Zo weet je precies wat erin zit. En ga je lunch kopen, is het vaak als je al trek hebt en dan maak je niet altijd de meest gezonde keuze.

Om je eigen lunch mee te nemen is een goede lunchbox aan te raden. Er zijn verschillende soorten lunchboxen. Zelf vind ik een bento box wel erg fijn. Zo kan ik van alles meenemen zonder dat het gelijk allemaal bij elkaar inzit.

Enkele voorbeelden van fijne (handige) lunchboxen:

Vegan parelcouscoussalade met sinaasappeldressing

Deze salade is ook prima geschikt als bijgerecht. Bij ons avond eten serveer ik vaak een salade. Deze valt altijd goed in de smaak. Deze is ook leuk bij een vegan barbecue bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een lekkere picknick.

Variatie tips voor deze heerlijke plantaardige parelcouscoussalade met sinaasappeldressing
Wil je liever niets baken? Dan kun je er ook alleen rauwkost doorheen doen.

  • Tomaatjes
  • Komkommer
  • Vegan Griekse kaas (of een andere lekkere kaas, naar keuze)
  • Stukjes paprika
Vegan couscoussalade ons favoriete recept.
Afdrukken

Vegan parelcouscoussalade met sinaasappeldressing

heerlijke vegan salade
Gang Bijgerecht, Salade
Trefwoord couscous, tomaten, ui
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Auteur Yvonne

Ingrediënten

  • 150 gram parelcouscous
  • 150 ml kokend water
  • 2 uien gesneden
  • 2 wortels in blokjes
  • 0,5 courgette in reepjes
  • 8 zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • 2 tomaten in stukjes
  • 2 handen rucola
  • 2 takjes verse munt fijn gehakt
  • 1 handje verse bieslook fijn gehakt

voor de sinaasappeldressing

  • 2 sinaasappels uitgeperst
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 0,5 theelepel kurkuma

Instructies

  • Bak de ui, wortel en courgette in hapjes pan of koekenpan
  • week de couscous volgens gebruiksaanwijzing
  • Snijd de tomaten en de zongedroogde tomaten
  • Giet de couscous indien nodig af en doe alle ingrediënten in een kom of schaal. Hussel het goed door elkaar.

Dressing

  • Pers de sinaasappelen in doe het in een kom.
  • Doe de mosterd, ketjap (sojasaus) en kurkuma erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Giet de dressing over de salade en eet smakelijk.

Dit is ook leuk om te lezen±