Amethist

Amethist mooie en werkzame edelstenen

Amethist is ook een heel populaire steen. De kleuren van deze edelstenen vind ik heel mooi. De kleuren zijn van een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans.

Amethist komt voor in verschillende vormen, de meest voorkomende groeivorm zijn:

  • Druzy
  • Scepter
  • Aderkwarts gemaakt van “Chevron amethist”
  • Prismatische volledig ontwikkelde kristallen

De kleur van de Amethist is heel mooie van violet tot paars. Zo kan de edelsteen ook roodpaars of geelpaars lijken, afhankelijk van de combinatie van mineralen die aanwezig zijn in het heldere kwarts. Maar wist jij dat er ook gebrande amethist zijn die verkocht wordt onder de naam citrien? Bij verhitting tot meer dan ongeveer 300-400°C verliest De edelsteen zijn violette kleur en wordt vaak geel, oranje of bruin, en lijkt dan op de citrien.

Werking van de Amethist

Amethist zorgt voor rust, ontspanning, zelfbewustzijn en vertrouwen. Een steen die onze gevoelens in balans brengt. De energie van de edelsteen houdt de geest helder. Het versterkt je verbeeldingskracht, intuïtie en spiritualiteit. Het is ook een goede steen om mee te mediteren.

Het is een zeer krachtige en beschermende steen, het beschermt je ook van negatieve
energie.

Hoe reinigt je de Amethist?

Je kunt deze edelsteen op verschillende manieren reinigen. Van het reinigen met water tot het reinigen met rook. En als je het een keer met iets anders wilt reinigen kun je het ook een nachtje in bruine rijst zetten. Maar let op!Eet het rijst de volgende dag niet op, die kan je weggooien. Want je wilt geen negatieve energie in je lichaam.

Leuke weetjes over deze edelsteen

  • Het een goede steen is om mee te mediteren
  • Het vaak samengroeit met andere vormen van kwarts. Zo noemen we de gele en paarse kwarts ametrien.

Vindplaats Amethist

Enkele van de grootste amethist-geodes zijn gevonden in Brazilië. Andere locaties waarde edelsteen wordt gewonnen zijn Sri Lanka, India, Uruguay, Madagaskar, Duitsland, Australië, Mexico, Afrika, Rusland en de Verenigde Staten.

Wil je meer weten of edelstenen kopen? Kijk dan even op mijn website: Beau Accessoires

Dit is ook leuk om te lezen: