Vegan kaas, welke soorten zijn er?

welke soorten vegan kaas zijn er allemaal?

Vegan kaas: Als kind vond ik kaas echt niet lekker. Toen ik op mijn achtste vegetariër werd … Waren de meeste dingen met kaas. Na jaren lustte ik eindelijk gesmolten kaas. En toen werd ik veganist. Eerst dacht ik dat ik de kaas niet zo miste. Het laatste jaar doe ik regelmatig weer kaas door de gerechten en ik vind het echt heerlijk. Hoogtijd dus om alle vegan kazen eens op een rijtje te zetten.

Vegan gesmolten kaas

Wat ik zelf merk is dat vegan kaas iets moeilijker smelt in de oven. Daarom doe ik het in de pan. Als ik voor de lasagne bijvoorbeeld groenten bak in de pan, doe ik de laatste 1 a 2 minuten de kaas erbij. Hierdoor smelt het goed en is het een geheel met de groenten.

Violife Alternatief voor plakken kaas

Violife plakken zijn wel een van mijn favorieten om te smelten in de pan. Het geeft zo’n lekkere smaak aan de roerbak.
Deze plakken zijn ook super lekker om een tosti mee te maken of voor op de hamburger. Als ik deze kaas op een broodje hamburger wil doen. Dan doe ik hem ook even een paar seconde in de pan. Het is echt een paar seconde en dan meteen met de spatel eruit halen. Echt zo lekker!

Deze vegan kaas kun je onder andere hier vinden.

AH Plantaardige Goudse plak

Deze plantaardige kaas is er nog niet zolang, maar behoort zeker tot mijn favorieten. Deze kun je ook prima smelten en is hij erg lekker voor een tosti, met tomaatjes bijvoorbeeld. Deze is uiteraard te koop bij de Albert Heijn.

AH Plantaardige plak alternatief voor cheddar

Deze heb ik nog niet zo vaak gegeten. Ik vind hem wel erg lekker. Alleen vind ik een neutrale kaas vaak iets lekkerder. Deze smelt moeilijk, daarom moet deze echt in de pan of in de grill voor een heerlijke tosti.

Plantaardig alternatief voor mozzarella plakken

Deze vegan mozzarella plakken heb ik zelf nog niet geprobeerd. Ze lijken mij wel ideaal voor een tosti, met pesto, tomaat en pijnboompitjes. Normaal pak ik hier dikke mozzarella voor. Meer over deze vegan kaas vind je hier.

Violife Alternatief voor Goudse plakken kaas

Deze is ook erg lekker. De traditionele smaak van gouda. Een 100% plantaardig en vegan alternatief voor Goudse kaas van zuivel. Smelt heerlijk tussen je tosti! Ook dor je groenten is het erg lekker.

Wilmersburger Plakken Classic

Dit was een van de eerste vegan kazen. Smaken verschillen, maar zelf vind ik deze iets minder lekker.

Bedda Plakken Classic

Deze heb ik af en toe, bij ons is die alleen bij de grote Jumbo te koop. Persoonlijk vind ik die van de AH en Violife lekkerder. Deze kaas smelt wel heel goed.

Bedda Plakken Peper

Deze is wel heel erg lekker. Vooral een beetje gesmolten op een broodje met sla en tomaat. Deze eet ik ook wel eens gewoon op een broodje, of toastje.

Jumbo Plantaardige Plakken

Deze heb ik ook wel eens gehad, ze zijn vergelijkbaar met het eigenmerk van de AH

Vairy Plantaardige plakken Gouda

Plantaardige plakken met Gouda-smaak, op basis van kokosolie. Zelf heb ik deze nog nooit gehad. Wordt o.a. verkocht bij de Plus.

Nurishh Plakken

Met Nurishh brengen wij met een reeks van plantaardige producten smaakvolle variatie op jouw bord. Perfect voor op een broodje, boterham of tosti!. Deze is te koop onder andere bij de Albert Heijn. Deze heb ik nog nooit geproefd en kan dus niet uit eigen ervaring zeggen hoe deze smaakt.

Simply V Würzig Vegane Genießerscheiben

Deze heb ik in het begin wel eens gekocht. Toen vond ik ze mwah. De eerste vegankaas die je proeft is sowieso mwah of jakkes. Je hebt nog te veel de echte kaas smaak in je systeem (hoofd) zitten. Deze vegen kaas is te koop bij de Jumbo.

Simply V Natur Vegane Genießerscheiben

Deze heb ik zelf nog nooit gekocht en geproefd. Ook deze is te koop bij de Jumbo.

Dit zijn de meest voorkomende in de Nederlandse supermarkt. We gaan een apart apart artikel maken van geraspte kaas.

Dit is ook leuk om te lezen: