Wel de sojabrokken met de instructies op de verpakking, meng dit vervolgens met de mosterd. Snij ondertussen de uien, champignons en of paddenstoelen en de knoflook fijn. Doe een flinke klont boter in de pan en bak de sojabrokken hierin rondom bruin. Braadt zo goed als kan de brokken aan, voor een extra intense smaak. Haal de sojabrokken uit de pan en zet opzij.
Fruit de uien in het bakvet van de brokken en voeg hierna de knoflook toe. Voeg wanneer de uien glazig zijn de bloem toe en bak dit een paar minuten mee.
Voeg de herfstbok toe aan het uienmengsel en roer totdat het bloemmengsel helemaal is opgenomen Voeg hierna de tomatenpuree, bouillon, laurierblaadjes en kruidnagels toe en roer nogmaals goed door.
Kruimel de ontbijtkoek door de stoofpot en voeg de sojabrokken toe. Laat de Groningse stoofpot minimaal 25 minuten pruttelen. Roer af en toe door en voeg wanneer de stoof te droog wordt wat extra bouillon toe.Eet smakelijk!