Ga terug
Afdrukken

Rodelinzensoep uit Vaker Plantaardig

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italiaans
Trefwoord linzensoep, rodelinzen, soep, vaker plantaardig
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Auteur Jubinka

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 wortels in plakjes gesneden
  • 2 theelepel kurkuma
  • 1 rode peper in ringetjes gesneden
  • 250 gram rode linzen
  • 1 liter groentebouillon 
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml passata gezeefde tomaten
  • 1 stukje gember 2 bij 2 cm

Topping

  • verse kruiden, peterselie bijvoorbeeld fijngesneden

Instructies

  • Verhit een klein beetje olie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg daarna de wortelen, kurkumapoeder gember en peper toe. Bak dit nog zo'n 4 minuten mee.
  • Voeg de linzen en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Kook dit 30 minuten. Zet het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de kokosmelk en de passata toe. Warm daarna nog even op. Garneer met verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie.
  • Tip
    Vind je de soep wat te dik? Voeg dan wat water toe.