Rode Linzensoep uit Vaker Plantaardig

rode linzensoep een heerlijk recept.

Sommige mensen zijn avontuurlijk, andere houden van een zekere routine. Ik ben van het laatste. Zo eet ik elke dag soep. Word dat niet saai? Nee, er zijn zoveel recepten en telkens probeer ik iets nieuws. Nog niet heel lang geleden heb ik voor het eerst rode linzensoep gemaakt. Deze, die ik nu ga proberen is anders, er zit namelijk passata in en andere specerijen.

Rode linzensoep .. probeer het eens

De soep heeft een mooie terracotta kleur, straalt warmte en gezelligheid uit. Tomaat ruik ik en de kurkuma. De dikte valt me op, erg lobbig van structuur, te vergelijken met erwtensoep. Heel zacht mondgevoel. De smaak verrast me. Wat is ie lekker! Die tomaten erin, ze passen goed, de specerijen en het pepertje ze geven een kick. Hij is heerlijk, pittig, zacht, romig. De warmte ervan straalt door mijn aderen naar alle ledematen en het geeft me een gloed. Hij past fantastisch in het najaar. Ik geef hem een hele dikke duim omhoog. Echt top. Als avondeten vult ie prima, ik haal vier kommen eruit. Als voorgerecht zouden er perfect acht kommen uit kunnen halen. 

Wist jij dit over rode linzen

Ze bevatten gezonde koolhydraten en leveren energie. Ze zijn een prima bron van plantaardige eiwitten. Fosfor, ijzer, kalium, magnesium, seleen en zink zijn mineralen die je in de linzen kunt vinden. Ze bevatten darm-vriendelijke vezels, kunnen je cholesterolgehalte verlagen, bevatten flink wat foliumzuur, ze zorgen zelfs voor gezond huid en haar. Hier kun je nog veel meer lezen over linzen.

Vaker Plantaardig van Suzanne Beekenkamp

Het boek vind ik er fris uitzien, erg toegankelijk voor mensen die vaker veganistisch willen eten. Er staan verschillende hoofdstukken in: ontbijt, lunch, salades, soep, avondeten, tussendoortjes en zoete recepten. Er staat zelfs een planning in voor een weekmenu, hoe cool is dat? Suzanne zit op social media met haar platform puur Suzanne. Ze inspireert mensen om meer en meer de keuze te maken om plantaardig te eten. Dit heeft haar geïnspireerd tot dit boek, vol makkelijke, snelle en lekkere recepten. 

Laagdrempelig kookboek

Als ik het boek doorblader zie ik hoe overzichtelijk het is. Een foto en daarnaast staat het recept. De pagina waar het recept op staat is wit gehouden, dat zorgt voor openheid en lucht. Daarmee heeft ze perfect het gevoel van laagdrempelig zijn te pakken. 

De linzensoep is heel erg voedzaam en vult de maag goed. Lekker als lunch maar kan ook zeker als diner gegeten worden.

Afdrukken

Rodelinzensoep uit Vaker Plantaardig

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italiaans
Trefwoord linzensoep, rodelinzen, soep, vaker plantaardig
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Auteur Jubinka

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 wortels in plakjes gesneden
  • 2 theelepel kurkuma
  • 1 rode peper in ringetjes gesneden
  • 250 gram rode linzen
  • 1 liter groentebouillon 
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml passata gezeefde tomaten
  • 1 stukje gember 2 bij 2 cm

Topping

  • verse kruiden, peterselie bijvoorbeeld fijngesneden

Instructies

  • Verhit een klein beetje olie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg daarna de wortelen, kurkumapoeder gember en peper toe. Bak dit nog zo'n 4 minuten mee.
  • Voeg de linzen en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Kook dit 30 minuten. Zet het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de kokosmelk en de passata toe. Warm daarna nog even op. Garneer met verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie.
  • Tip
    Vind je de soep wat te dik? Voeg dan wat water toe.

Handig om te weten over dit kookboek

  • Auteur: Suzanne Beekenkamp
  • Uitgever: Uitgeverij Passie
  • Dit boek is online o.a. hier te koop