Yoga is populair

Yoga is populair

Yoga is momenteel razendpopulair Volgens mij zijn er tegenwoordig net zoveel verschillende soorten yoga als er chocolade is. Hoe kun jij dan de bomen door het bos zien (of door de stukjes de reep) ?

Yoga is populair

En dat heeft een reden, maar waarom zou jij aan yoga (gaan) doen?

  • Het maakt je fitter, want je komt in beweging en je kunt yoga zo zwaar maken als je zelf wilt. Denk bijv. aan Poweryoga als je meer spierkracht op wilt bouwen. Wil je lekker bewegen, denk dan aan Hatha yoga.
  • Even jij-tijd! Yoga zorgt ervoor dat jij in je lijf komt en door niets anders wordt afgeleid. Kortom, relaxed een aantal yogahoudingen uitvoeren.
  • Fysieke en mentale kracht ontwikkelen. Door yoga te beoefenen ontwikkel je meer spierkracht, waardoor je lichaam sterker wordt. Als je focust in het moment en je concentreert op je houding en ademhaling, ontwikkel je ook je mentale kracht.

Heb je al zin om te beginnen met yoga?

  • Je lichaamshouding verbetert. Je herkent het vast wel dat je aan einde van de dag een ingezakte houding hebt. Dit straalt weinig positiefs uit en je kunt je er zelfs futloos door voelen. Je wordt energieker en straalt meer zelfvertrouwen uit.
  • Je ontwikkelt meer flexibiliteit in je lichaam, maar je hoeft niet gelijk je tenen aan te kunnen raken. Daardoor heb je minder last van pijntjes in je lichaam. Forceer niets, met yoga ontwikkelt iedereen zijn of haar flexibiliteit in eigen tempo.
  • Het vermindert stress, waarover je in mijn andere post meer kunt lezen. De meeste mensen hebben het (te) druk. Hierdoor ontstaat stress en onrust waardoor je spanningen vasthoudt. Yoga leert je ontspannen, o.a. door goed door te ademen. En met een goede ademhaling heb je al snel minder stressverschijnselen.
  • Yoga bevordert je nachtrust. Ik hoor mijn leerlingen vaak zegen dat ze na de yogales goed slapen. Je zult merken dat door je hoofd leeg te maken en wat lichte fysieke inspanningen te doen vlak voor het slapen, jij veel lekkerder en dieper slaapt. Uitgeslapen aan je dag beginnen!

En … ben je al enthousiast?

Zeg nou zelf hierboven geef ik je genoeg redenen om met yoga te beginnen. Nog even samengevat: yoga helpt je om een fit en vitaal lijf te krijgen en te behouden. Ook naarmate je ouder wordt, blijft je lijf met yoga relatief soepel en gaat ook je geest automatisch mee in de ‘anti-aging molen’; met een veerkrachtige heldere geest als gevolg. Hoe dieper en regelmatiger je ademhaling is, des te vrediger je lijf en geest zijn.

Ik zou zeggen start met 3x in de week 10 minuutjes. Bouw dit langzaam uit, naar een frequentie die voor jou fijn is. En kijk naar welk tijdstip jou het beste uitkomt.

Belangrijk is dat je begint en niet pas morgen, maar het liefst vandaag nog 😊

Heb je hulp nodig, koop dan een van mijn boeken, die no-nonsense geschreven zijn met een down-to-earth benadering. Lekker luchtig alle ins en outs van yoga in een compleet yogaboek!

Speciaal voor jou als lezer van Vegalifestyle met een aantrekkelijke korting. Beide boeken zijn samen te bestellen voor € 39,- inclusief verzendkosten. Klik dan op https://www.welonthouden.eu/boeken-bestellen/ en zet bij bestelnotitie dat het via Vegalifestyle is, dan betaal je € 39 euro ipv € 46.-

Fijne dag en namasté

Dit is ook leuk om te lezen: