Ga terug
–+ servings
veganistisch koken - vegan recepten - veganist - recepten - koken
Afdrukken

Vegan bloemkoolcurry

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas, Indian
Trefwoord curry
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool (of gewoon een halve)
  • 3 handjes verse kikkererwten (deze moet je van te voren in water weken, ongeveer 8 a 16 uur)
  • 1 middel grote zoete aardappel
  • 1/2 courgette
  • 20 snoeptomaatjes of 5 gewone tomaten
  • 3 uien
  • scheutje kokos olie of olijfolie
  • 3 theelepels kerrie poeder
  • 2 theelepels red curry poeder

Instructies

  • Verwarm de olie in een pan en voeg hier de gesneden ui aan toe en laat dit even fruiten.
  • Voeg nu de bloemkoolroosjes toe.
  • Schil en snijd ondertussen de zoete aardappel in stukjes en voeg ook deze aan de pan toe.
  • Nu mogen ook de kikkererwten aan het geheel worden toegevoegd.
  • Voeg alvast een deel (de helft van de kerrie en de helft van de red curry) van de kruiden toen en roer het goed door, laat dit alles even lekker stoven.
  • Als de bloemkool en zoete aardappel gaar zijn voeg dan de courgette en tomaat in stukjes eraan toe. De laatste kruiden erbij en dan nog even een paar minuten lekker laten door pruttelen.