Ga terug
+ servings
Gado gado vegan gerecht.
Afdrukken

Gado Gado met Krieltjes

Indisch recept in een nieuw jasje
Gang Hoofdgerecht, lunch, Main Course
Keuken indisch
Trefwoord gado gado, pindasaus
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4
Auteur Jubinka

Equipment

  • oven
  • pan

Ingrediënten

  • 1 kilo krieltjes voorgekookt
  • 150 gram broccoli in roosje
  • 150 gram bloemkool in roosjes
  • 150 gram sperziebonen gepunt en in 2 cm stukjes gesneden
  • 150 gram taugé
  • 2 eetlepel olijfolie
  • zout
  • handje cashewnoten

Pindasaus

  • 50 gram pindakaas met stukjes
  • 80 milliliter kokosmelk
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 centimeter gember geraspt
  • 1/2-1 theelepel sambal

Instructies

  • Aangezien de krieltjes al zijn voorgekookt, doe ik ze gelijk in een voorverwarmde oven van 200 graden. Ze mogen 25 minuten in de oven.
  • De bloemkool, broccoli en sperziebonen kook ik even kort, 2-3 minuten. Dan in een vergiet en afspoelen met koud water. 
  • Roer intussen de dressing goed door. Misschien heb je wat meer kokosmelk nodig dat ligt aan de pindakaas die je gebruikt. Breng op smaak naar eigen inzicht. 
  • Na 25 minuten mogen de taugé, sperziebonen, bloemkool en broccoli toe worden gevoegd bij de krieltjes. Doe er nog wat olie en zeezout op en hup de oven in voor nog eens 15 minuten.
  • Dien warm op en serveer de dressing er apart bij.
    Eet smakelijk!