Ga terug
+ servings
Paddenstoelensoep
Afdrukken

Paddenstoelen-soep met broccoliroosjes

Aziatische gevulde soep
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken aziatisch
Voorbereidingstijd 3 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram mung-bean vermicelli
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 150 gram broccoli in kleine roosjes
  • 50 gram tuinerwtjes
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes

Instructies

  • Grote pan op je fornuis, verhit de olie, doe de currypasta erbij en laat even meebakken. Voeg knoflook toe en bak eventjes, de bouillon mag erbij. Breng aan de kook. 
  • Maak de vermicelli volgens de aanwijzingen van de verpakking apart klaar.
  • De broccoli mag erbij laat even 3 minuten meekoken. Dan mag de paddenstoelen en tuinerwtjes erbij, laat nog 2 minuten koken. De sesamolie erin schenken. 
  • Verdeel de vermicelli over 2 kommen en giet de soep eroverheen.
  • De gesnipperde bosuitjes mogen er als laatste overheen. 
    Eet smakelijk!