Paddenstoelensoep met broccoliroosjes

Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep: Niet lang geleden heb ik voor het eerst mijn tenen nat gemaakt in de Aziatische keuken, ik ben verliefd geraakt. Ik ben hard en vakkundig geraakt door Aziatische-foodcupido. Daarom heb ik dit recept gemaakt. Makkelijk, snel, vol smaak en natuurlijk veel veggies.

Aziatisch koken

In het westen koken we anders als in Azië, daar zeg ik niks wat je niet al wist. We houden zoet bijvoorbeeld als toetje, zuur en hartig voor in een hoofdgerecht. In de Aziatische keuken zorgen ze dat alle smaaksensaties samen komen. Op deze manier koken is niet makkelijk, het gaat om balans vinden en alle smaken in perfectie samen brengen. Bitter, zoet, zuur, zoet en pittig in evenwicht. 

Recept aanpassen

Terwijl ik steeds meer vertrouwen krijg in de keuken, vertrouw ik meer op mijn innerlijke stem. Ik pas ingrediënten aan, als ik denk dat ik dat lekkerder ga vinden, of als ik bijvoorbeeld makkelijker aan een ander ingrediënt kan komen. Soms zit ik zelfs te denken aan structuren of kleuren, hoe dat eruit ziet op een bord. Het is een soort van fusion in je eigen keuken, van je eigen cultuur, waar je weg bent gekomen en waar je bent geboren. En zo ook deze Paddenstoelensoep.

Gezonde keuzes maken

Aziaten eten graag rijst of noodels, met tofu, tempeh en groenten. Vaak worden er drie warme maaltijden per dag genuttigd, het liefst met gezelschap. Mocht jij nu ook net als ik geïnspireerd worden door de Aziatische keuken, let op de volgende valkuilen. Schep niet teveel op, neem minder rijst en meer groenten en eiwitten. Kies voor zilvervliesrijst, deze bevat meer vezels, vitamines en mineralen, maar zorgt ook voor een langer verzadigd gevoel. Mocht je honger hebben, neem een gezond tussendoortje. Bij het kiezen van een gerecht ga voor de gezondere keus, bijvoorbeeld: wokgerechten, gekookt, gestoomd of gegrild recepten. Ik persoonlijk vervang rijst voor bloemkoolrijst, dit doe ik om de koolhydraten in mijn maaltijden wat aan de lagere kant te houden.

Is het wat soeps, de Paddenstoelensoep?

Super gevuld, vol met groene en aardse kleuren. Zo’n volle soep heb ik in lange tijd niet gegeten. Hij is makkelijk te maken, kost minder dan 10 minuten. Hij ruikt wat oriëntaals, dat maakt nieuwsgierig. Ik vind hem luchtig, licht, fris. De groenten zijn goed gaar, de rode currypasta geeft meer smaak aan de bouillon. De vermicelli is een nieuw en ander mondgevoel in het sprookje. Het is eten met wat slurpgeluiden omdat het zo lekker is en de kom zo bomvol groenten zit. Ik zat eens in een Chinees restaurant toen ben er een hele groep mensen uit China binnenkwam, die tijdens de maaltijd massaal aan het smakken en slurpen waren. Zo laten ze weten dat ze het lekker vinden. Dus ja… Echt heerlijk, goed voor de lente deze soep. Zo makkelijk en snel te bereiden.

Paddenstoelensoep
Afdrukken

Paddenstoelen-soep met broccoliroosjes

Aziatische gevulde soep
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken aziatisch
Voorbereidingstijd 3 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

 • 1 liter groentebouillon
 • 1 eetlepel rode currypasta
 • 1 theelepel sesamolie
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • 1 eetlepel olie
 • 100 gram mung-bean vermicelli
 • 200 gram gemengde paddenstoelen
 • 150 gram broccoli in kleine roosjes
 • 50 gram tuinerwtjes
 • 2 bosuitjes in dunne ringetjes

Instructies

 • Grote pan op je fornuis, verhit de olie, doe de currypasta erbij en laat even meebakken. Voeg knoflook toe en bak eventjes, de bouillon mag erbij. Breng aan de kook. 
 • Maak de vermicelli volgens de aanwijzingen van de verpakking apart klaar.
 • De broccoli mag erbij laat even 3 minuten meekoken. Dan mag de paddenstoelen en tuinerwtjes erbij, laat nog 2 minuten koken. De sesamolie erin schenken. 
 • Verdeel de vermicelli over 2 kommen en giet de soep eroverheen.
 • De gesnipperde bosuitjes mogen er als laatste overheen. 
  Eet smakelijk!

Dit is ook leuk om te lezen: