Happy Soaps wat is het?

Happy soaps vegan beauty.

Heel langzaam neemt Happy Soaps steeds meer plek innemen in mijn huis. Elke keer word ik verrast door nieuwe producten in de supermarkt. Het eerste was een deo met een heerlijke kokos-limoen geur. Het word tijd om dit merk onder de loep te nemen. Wie zijn ze en waar staan ze eigenlijk voor?

Happy Soaps

Twee heren, de oprichters staan aan het roer, Marco en Marcel. Ze verbaasden zich over het feit hoeveel plastic verpakkingen er zijn. Dit moest anders en beter. Ze begonnen om een duurzaam en betaalbaar alternatief aan te bieden. In juni 2019 zijn ze begonnen. Al hun producten zijn plastic-vrij, lief voor dieren en de natuur, er wordt geen palmolie gebruikt, is veganistisch en zonder troep. Happy Soap heeft ervoor gekozen om zich te vestigen in Nederland. Ze willen hun CO2-uitstoot zo laag mogelijk houden, door reiskilometers te vermijden. Ze zorgen dat ze op meerdere fysieke verkooppunten liggen en vragen eerlijke prijzen voor hun producten. 

Plastic-vrije toekomst

Happy Soaps zijn altijd bezig met ontwikkelen van nieuwe soaps. Natuurlijke ingrediënten, nieuwe producten uitbrengen en hun duurzame verpakkingen. Inmiddels hebben ze ook wat home care producten. Een afwaszeep en vlekkenzeep, maar ook cleaning tabs. Ik hoop dat ze zich hierin verder ontwikkelen en een hele lijn realiseren voor het huis. Ze zijn partner van de plastic soup foundation. Het is een bedrijf dat naar voren kijkt, naar de toekomst. Naar dat wat beter kan en daar ook gelijk aan werkt. 

Bevindingen

Mijn allereerste aankoop was de deo (8,99), ruikt heerlijk en maskeert alle ongewenste geurtjes. Een shampoo-bar met kaneel (7,99) kwam vervolgens op mijn pad. Ze zijn makkelijk in gebruik, eventjes wennen, maar ideaal en ruikt ontzettend lekker. Deze heeft een warme winterse geur. Niet lang geleden kwam bij mijn collectie een lipbalsem (6,99) en tandpasta (5,99). Dat laatste was ik sceptisch over, zoals dat met nieuwe dingen meestal gaat. Even kauwen en dan poetsen. Er komt echt schuim en je krijgt een frisse smaak in je mond. De smaak is niet zo intens als tandpasta uit een tube. Maar een pluspunt je hoeft nooit meer de raarste toeren uit te halen om het laatste restje uit de tube te knijpen. De lapbalsem is erg zacht, de smaak is prettig, mijn lippen zijn zacht geworden door het gebruik. Als laatste welkome gast is er een nieuwe shampoo-bar binnen gekomen. You’re one in a melon, deze ruikt fris, zoet naar meloen en kersenbloesem, heerlijk voor de lente dus. De prijzen lijken misschien wat hoog, maar de bars gaan net zolang mee als 3 shampoo-flacons. Plus je hebt het genoegen om die plastic flessen in de winkel te laten en doet iets goeds voor de natuur en de dieren. 

Mijn wish-list

De website is met net zoveel liefde opgezet als de soaps. De allesreiniger zou ik dolgraag willen proberen en de sanitair-reiniger. Er zijn zelfs combi-packs met alles-keuken-glas- en sanitair-reiniger voor slechts 6,99. Een tablet met water wordt binnen 10 minuten je eigen schoonmaakmiddel. In een verpakking zitten 4 tabletten, 4 tabletten staat tot 4 flessen schoonmaakmiddel van 750 ml. Verder ben ik ook erg nieuwsgierig naar hun zonnebrandsticks en anti-insect bar. 

Heb jij ze al gespot in de winkel? Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen en ga je misschien iets proberen? Dan geef ik je graag wat shop tips:

Dit is ook leuk om te lezen: