6x de leukste uitjes in de natuur

leuke uitjes in de natuur

Uitjes in de natuur: Zo fijn, dat het weer lente is! Heerlijk ruikende bloemen, dagen die langer zijn en genieten van het mooie weer. We gaan allemaal weer naar buiten. En wat is er nu leuker en lekkerder dan genieten van de natuur. We delen leuke uitstapjes voor kids, maar ook voor volwassenen.

Eiland Tiengemeten in Zuid-Holland

Met de pont ga je naar het eiland Tiengemeten in het Haringvliet. Zodra de pont vertrekt krijg je meteen een heerlijk vakantie gevoel.

In de haven van Tiengemeten kun je op de pont stappen. Je kunt dan genieten van een heerlijke dag in de natuur. Er zijn verschillende routes om te wandelen. Ga je er met kinderen heen? Die kunnen dan heerlijk losgaan in de modder.

Met kinderen naar eiland Tiengemeten

Er is ruim 4,5 hectare (dat zijn maar liefst 9 voetbalvelden) met modder, bomen, beekjes en bloemen om ze te vermaken. Speelnatuur Tiengemeten is een ruige dag uit met ongekende mogelijkheden: bouw een hut of vlot, klim en klauter over boomstammen of roetsj van de modderglijbaan! Hier beleef je de grootste avonturen met de elementen uit de natuur als speelgoed.

Voor de kleinere kinderen is er een eigen Ukkie eiland, waar ze veilig kunnen spelen en de natuur kunnen ontdekken.

Je kunt hier alles lezen voor dit leuke dagje in de natuur.

Zwanenwater een super mooi natuurgebied

Zwanenwater is een onwijs mooi natuurgebied. Je kunt hier verschillende routes lopen. Er is echt veel te zien, bloemen, vogels, kikkers, vlinders en nog heel veel meer.

zwanenwater, leuk uitje in de natuur

Ga je met kinderen dit natuurgebied in? Maak thuis een leuke bingo kaart. Dan moeten de kinderen verschillende dingen zoeken. Bijvoorbeeld 6 verschillende soorten bloemen, 3 soorten vlinders, zoek een kikker, een tor etc.. Zo gaan de kinderen helemaal op in de natuur.

Zwanenwater een super mooi natuurgebied

Op avontuur in het Waterloopbos

Je kunt hier heerlijk door het bos struinen, over de bospaadjes in het oudste bos van Flevoland.

Rijksmonument Waterloopbos is een historisch openlucht laboratorium in een prachtig polderbos. Hier zijn honderden onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. Je vindt er restanten van het onderzoek naar de Deltawerken, maar ook van waterwerken voor exotische plekken zoals de haven van Lagos. Het bos is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Gemarkeerde wandelroutes leiden je langs de modellen van waterwerken die als ruïnes in het bos liggen.

Speciale route voor kinderen

Deze leuke route is speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar. Ze komen tijdens de wandeling allemaal leuke weetjes en opdrachten tegen. Ze komen ze op een speelse manier veel te weten over de natuur en de geschiedenis van het Waterloopbos.

Zo komen je langs de schaalmodellen van nog ruim dertig waterwerken verborgen. Nederlandse ingenieurs hebben hier jarenlang allerlei proeven gedaan om zo steeds beter te leren werken met water.

Dit natuurgebied wordt dan ook niet voor niets ook wel het groene rijksmonument genoemd.

Lees hier alles er over

Laarzenpad De Wieden

Ondanks ik er jaren in de buurt gewoon hebt, heb ik nooit echt gewandeld in dit natuurgebied. Wij gingen er vroeger vooral heen om te zwemmen en surfen. Toch kun je er heel erg leuk wandelen.

Het laarzenpad is erg leuk om te lopen met kinderen. Dit pad de Wieden loopt dwars door het rietland. Op je laarzen struin je door het rietland en voelt dat je op drijvend land loopt. Soms zak je dan ook een stukje weg, dat maakt het pad dan ook meteen een super leuk en spannend. Onderweg kom je trekpontjes tegen om het water over te gaan. Sinds maart is het pad wat drassiger gemaakt. Zo wordt het pad nog avontuurlijker. Zo kom je langs een stukje moerasbos en door open hooilanden. Laarzen zijn voor dit pad dan ook echt een must.

Uitjes in de natuur, hier kun je alles vinden over het laarzenpad.

Appelbergen, een mooi stukje natuur

Dit is een van de natuurgebieden waar wij regelmatig te vinden zijn. Het bos zit voor geschiedenis. Zelf kom ik er vooral voor de mooie natuur. Het is een heerlijk rondje om te lopen en je bent echt even helemaal in de natuur. De natuur is hier heel afwisselend, zo loop je tussen de bomen en zo weer langs de weilanden.

In dit artikel kun je lezen wat wij van dit natuurgebied vinden en onze mooie foto’s bekijken. Appelbergen, een mooi stukje natuur

Heemtuin

De heemtuin is een van de uitjes in de natuur die wij nog niet zo lang geleden ontdekt hebben. Het is zo leuk en mooi daar. Voor kinderen (voor volwassen ook leuk en een hele uitdaging) is het leuk om over de verschillende soorten bruggetjes te klimmen en klauteren. Je kun er ook super leuk wandelen en genieten van de verschillende soorten natuur. En wie weet vind jij de ruïne de natuur.

heetuin leuk uitje in de natuur

Heemtuin Muntendam lees onze ervaringen en zie onze leuke foto’s.

Met de trein naar de natuur

Wat is er nou fijner dan lekker ontspannen met de trein reizen en dan midden in de natuur uitstappen? Niets als je het aan collega blogger Amy vraagt., lees er alles over in haar artikel: met de trein naar de natuur

Ben jij benieuwd welke wilde dieren je in Europa allemaal kunt tegen komen? Bjorn schreef er een blog over: Wildlife top 10 van Europa

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *