Vegan Curry Hawaii style salade van Bon Mush 

Curry Hawaii wat vonden wij ervan en wat kun je ermee maken?

Het is fantastisch om nieuwe producten te proberen, zowel om zelf te koken (als in recepten) of producten die ik in de winkel kan kopen. Telkens voelt het alsof ik een kleine wereldreis maak, qua sensaties en gevoel. Dit keer probeer ik van het merk Bon Mush, de vegan Curry Hawaii style salade. 

Ideologie Bon Mush

Ze willen dat het makkelijker moet zijn om vegetarisch te eten. Ze maken daarvoor geen onderscheid in flexitariers, vegetariërs of mensen die een keer minder vlees willen eten. Bij bon Mush zijn ze begonnen met het kweken van hun eigen oesterzwammen. Deze is de basis voor al hun vlees of visvervangers. 

Van BonRill naar Bon Mush

Het is een Belgisch familiebedrijf dat 130 jaar geleden is opgericht. Het was een traditionele slagerij, in zijn nieuwe jasje produceren ze sinds 2020, vegetarische en vegan salades, sauzen, worsten, broodbeleg, burgers en sea sticks. Deze radicale stap hebben ze genomen met oog op de klimaatverandering. Bon Mush kiest voor oesterzwammen omdat deze lokaal geteeld kunnen worden. Ze letten op hun CO2 voetafdruk. Een leuk weetje, ze ondersteunen boeren bij hun poging over te gaan van dier naar groenten. 

Vegan Curry Hawaii Salad

Het is een vegan smeersalade op basis van oesterzwammen. Ze smaken naar kip curry, maar bevat dus absoluut geen kip. De malse stukjes zijn de oesterzwammen, die in echte curry saus is afgewerkt met zoete stukjes ananas. De prijs die je betaald voor dit bakje is 2,79.Op de site van Bon Mush staat een lekker recept om hierbij te maken, eigengemaakte bladerdeegstengels met deze salade. Bij pita-broodjes lijkt het me heerlijk, naast een salade of op de borrelplank om lekker te dippen.

Hoe vind ik de Curry Hawaii?

Het is een mooi product dat ik op twee verschillende manieren wil proberen. Ik maak een kleine salade en eet de salade erbij en ik smeer hem op een cracker. Ik maak de verpakking open, ziet als eerste de mooie felle kleur. De geur is herkenbaar. Op de salade vindt ik hem schijnen, maar hij is bedoeld als smeersalade dus probeer hem eerst zo. De smaak is goed, de structuur van de oesterzwammen is er heerlijk door. Hij is gevarieerd, geeft warmte en is verfrissend tegelijkertijd. De kleine stukjes geven het naast de curry smaak wat variatie en zijn lef. De ananas is voor mij iets te weinig aanwezig, dat is persoonlijk. De oesterzwammen geven mij niet de beleving van kip, hij krijgt een dikke duim omhoog. Lekker, af en toe wat ananas om de smaakpapillen weer even aan het werk te zetten. In de salade was ie ook erg lekker, de curry is natuurlijk hoog op smaak door de kruiden en samen met de groentjes weet hij nog te schitteren.

Dit is ook leuk om te lezen: