Sunny Beach in Bulgarije: onze tips

Bulgarije echt leuk om naar toe op vakantie te gaan.

Het landschap van Bulgarije is prachtig. Dit maakt Bulgarije ideaal voor een roadtrip. Zelf zijn wij op vakantie geweest in Sunny Beach, dit wordt ook wel de Lloret de Mar of Salou van de Zwarte Zee genoemd. Echter is Sunny Beach veel meer. Ja je kunt er feesten, maar ook als gezin is het daar zeker de moeite waard. Je kunt er leuke activiteiten doen, maar ook heerlijk rusten en ontspannen aan de zwarte zee.

Sunny Beach

Het vakantieoord van Bulgarije en ligt aan de Zwarte Zeekust. Overdag heerlijk vertoeven aan het water. En in de avond gezellig naar de boulevard. Ik was er met mijn drie kinderen (9, 13 en 15). Je kunt er heerlijk zwemmen in de zwarte zee. Of het aquapark vol water en glij pret bezoeken. Op het strand kun je ook vele leuke activiteiten boeken, wat dacht je van een ritje op de bananaboot of op de sofa? Je kunt ook de zee op met een jetski. We waren ook regelmatig bij een van de toffe zwembaden van ons hotel te vinden. Vooral de glijbanen waren onwijs leuk.

Genieten aan de Zwarte Zee

Dagelijks namen wij een duik in de Zwarte zee. Vanuit ons hotel liepen we dagelijks zo naar het strand. Je kunt het beste geen waardevolle spullen mee nemen naar het strand. Dat was ook niet nodig, omdat het strand zo dicht bij ons hotel was. En we hadden een all in restaurant, we gingen na het ontbijt naar de zee, voor de lunch weer terug en bleven dan bij de zwembaden van ons hotel. Veel van de hotels staan direct aan het 8 kilometer lange zandstrand.

Wat mij opviel was het diepblauwe water van de Zwarte zee en de eerste dagen waren er bijna geen golven. Dylan vond allemaal heramiet kreeften en wist precies hoe je die kon laten lopen. Je kon echt goed in het water kijken en zien wat erin zwom. Tijdens onze boottocht naar Nessebar, zagen wij een octopus in de zee zwemmen.

Wil je meer actie?

Wij zijn met de sofa over het water gevlogen. Dat was best spannend. We lagen met elkaar op de sofa (grote ronde band) en konden ons aan handvaten vasthouden. Achter de speedboot vlogen we over het water en klapten dan weer terug, de boys vonden het helemaal geweldig.

Nessebar

Vanuit Sunny Beach zie je het prachtige stad Nessebar op een rotsachtig schiereiland. Het wordt ook wel de parel van Bulgarije genoemd. Het is één van de oudste steden van Europa. Sommige gebouwen zijn zelfs 3000 jaar oud. De meeste ervan zijn vervallen, maar de kerk van St. Stephan is nog goed bewaard gebleven. Nessebar heeft nog een historisch centrum dat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst staat. Het is echt een prachtigs stad aan de Zwarte Zeekust. De stad ligt binnen de vestingmuren met vestingtoren vestingtoren bevinden zich restanten van ongeveer 10 kerken die na het verdrijven van de Turken bewaard zijn gebleven.De stad heeft de typische huizen uit de Renaissance opgebouwd uit kalksteen en hout.

Je kunt er heerlijk door de oude straatjes slenteren, wat drinken op een van de gezellige terrassen aan het water. Voor vegan eten moet je daar wel even goed zoeken.

Met de boot, de auto of … naar Nessebar

Er zijn meerdere mogelijkheden die naar Nessebar leiden … Zo kun je er met een auto en taxi heen. Er gaat vanuit Sunny Beach ook een treintje naar toe. En je kunt ook zoals wij gedaan hebben er met de boot heen. Op de boulevard is een pier en vanaf daar vertrekken om de 20 minuten boten richten Nessebar. Je kunt ook een excursie boeken naar Nessebar, maar er zelf heen gaan is veel leuker!

Boulevard Sunny Beach

Zodra de zon ondergaat komt de boulevard van Sunny Beach tot leven. Na het avond eten liepen wij vanuit ons hotel in 10 minuten langs leuke winkels naar de boulevard. Het is daar echt super gezellig. Allemaal leuke kraampjes, gezellige restaurants, winkels die open zijn, op verschillende plekken kermis. Helaas was er ook dierenleed op de boulevard, mensen konden met papegaaien, krokodillen of een slang op de foto.

Voor jongeren en anderen die dat willen is er een heel nachtleven

Het nacht leven is ook erg gezellig in Sunny Beach heb ik mij door hotelgenoten laten vertellen. Zij gingen regelmatig tot in de late uurtjes naar de karaokebar. Ook zijn er hippe discotheken, gezellige cafés en heuse strandfeesten. Tijdens een vakantie Sunny Beach kun je tot diep in de nacht feesten en proosten.

Activiteiten in Sunny Beach

Tijdens uw vakantie in Sunny Beach heb je volop mogelijkheden voor leuke uitstapjes en excursies. Zo kun je in Bourgas heerlijk shoppen. Het achterland ontdekken tijdens een een jeep-, quad- of trabantsafari. Met de kinderen een bezoek aan een van de waterparken mag ook zeker niet ontbreken.

Wij hebben ons super goed vermaakt in Sunny Beach. Wij verbleven in hotel Laguna park.

Dit is ook leuk om te lezen: