Vegan omelet met pompoen

Vegan omelet met pompoen

Vegan omelet met pompoen: Deze vegan ‘omelet’ op basis van kikkererwtenbloem is een van de beste plant-based brunchgerechten die ik ooit geproefd heb bij het befaamde Londense restaurant Farmacy in Notting Hill. Je hebt maar drie basisingrediënten nodig om de omeletjes te maken. Heel vullend en vol van smaak met gebakken pompoen en avocado.

Dit recept Vegan omelet met pompoen komt uit het boek Low carb

Wil je elke dag profiteren van meer energie, een sterker immuun-systeem en een gezond gewicht? In Low Carb Lekker & Snel toont bestseller-auteur Julie Van den Kerchove hoe je evolueert van keto naar een flexibele lowcarb-levensstijl. Aan de hand van haar ‘Food Freedom Methode’ helpt ze je om los te breken van diëten en emo-tioneel eten, je metabolisme te herstellen, je energie te verhogen en een natuurlijk gezond gewicht te bereiken met intuïtief eten en de kracht van gezonde vetten.

Het boek bevat 60 snelle lowcarb recepten en een 15-dagen-menuplanprogramma met tijdbesparende mealprep-tips en bood-schappenlijstjes. Alle recepten zijn opnieuw glutenvrij, suikervrij, grotendeels lactosevrij en een combinatie van vegan, vegetarisch, vis en gevogelte. Inclusief kids-proof comfortfoods zoals spaghetti bolognesee, balletjes met frietjes en puree met witlofrolletjes.

Wat vonden wij va n het boek?

Het is echt een interessant boek en duidelijk geschreven. Er staan best veel vegan recepten in. Echter staan er vooral bij de hoofdgerechten, veel vis gerechten. Nu zou je deze kunnen vervangen voor een visvervanger. Als je echt geintereseerd bent in low card, dan is dit wel echt een aanrader. Zeker omdat er ook veel vegan opties in staan.

Deze vegan omelet met pompoen, is in ieder geval een aanrader om een keer te maken. Het boek komt 15 maart uit.

Low carb

  • Auteur: Julie Van den Kerchove
  • Uitgever: Lannoo
  • ISBN: 9789401483179
  • Online onder andere hier te koop

We delen graag het lekkere recept Vegan omelet met pompoen hier onder met je.

Vegan omelet met pompoen een lekker recept.
Afdrukken

Vegan omelet met pompoen

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 omeletten

Ingrediënten

  • 120 gram kikkererwtenbloem dit is 1 mok
  • ½ theelepel baksoda of bakpoeder
  • ½ a 1 theelepel kurkuma
  • 240 ml water dit is 1 kop
  • 1 steel lente-ui, fijne reepjes
  • zwarte peper en zeezout naar eigen smaak
  • Optioneel 2 eetlepels glutenvrije edelgistvlokken (vegan kaasvervanger)

Voor de vulling

  • ¼ butternutpompoen
  • 250 gram oesterzwammen
  • 1 rijpe avocado
  • 2 handenvol rucola
  • Optioneel harissa, gerookte-paprikapoeder, granaatappelpitjes

Instructies

  • Meng de droge ingrediënten in een kom: de kikkererwtenbloem, de baksoda (natriumbicarbonaat) of het bakpoeder, de kurkuma en peper en zout naar smaak. Voeg eventueel ook wat glutenvrije edelgistvlokken toe voor een hartige smaak.
  • Snijd de lente-ui fijn en voeg die toe aan het droge deeg samen met het water. Roer tot een dik deeg.
  • Verhit een pan met antiaanbaklaag en lepel de helft van het deeg in de pan. Vorm voor tot een ronde omelet. Verlaag het vuur naar medium en laat 4 à 5 minuten bakken aan de ene kant.
  • Verhit een pan met antiaanbaklaag en lepel de helft van het deeg in de pan. Vorm voor tot een ronde omelet. Verlaag het vuur naar medium en laat 4 à 5 minuten bakken aan de ene kant

Voor de vulling

  • Schil het stuk butternutpompoen en snijd het in kleine blokjes. Scheur de oesterzwammen in kleinere stukken. Bak de groenten in een 5-tal minuten gaar in een tweede pan.
  • Snijd de avocado in schijfjes en besprenkel eventueel met wat citroen- of limoensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Serveer de vegan omelet met gebakken pompoen en oesterzwam, schijfjes avocado en rucola of andere jonge sla.
  • Werk eventueel af met gerookte-paprikapoeder, granaatappelpitjes en een lepeltje harissa

Nutrition

Carbohydrates: 35.7g | Protein: 17g | Fat: 14.2g | Fiber: 16g | Calcium: 377mg
het heerlijke harissasausje maak je zo
Afdrukken

harissasausje

Ingrediënten

  • 4 eetlepels tahin
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels citroensap
  • eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 à 2 theelepels harissapasta
  • zwarte peper en zeezout
  • gerookte-paprikapoeder (optioneel)

Instructies

  • Maak ondertussen het harissasausje: mix de tahin met het water, het citroensap, de olijfolie en de harissapasta tot een romige saus met behulp van een minikeukenmachine/hakmolen of gewoon door alles goed te roeren met een vork in een mengkom. Breng op smaak met peper, zout en eventueel gerookte-paprikapoeder.

Dit is ook leuk om te lezen: