Vegan zalmfilet

Vegan zalmfilet

Vegan zalmfilet: Deze nieuwe Visvervanger ligt sinds kort in de schappen. Hij lachte me al toe, toen ik voorbij liep, het maakte me nieuwsgierig. Ongeveer twee keer in de week eet ik vegan vissticks, of een lekkerbekje. Thuis ben ik niet opgegroeid met vis, de echte smaak van zalm ken ik niet. Ik vertel hier kort iets over het merk en over mijn beleving van deze veganistische zalmfilet van Vivera. 

Vegan zalmfilet van Vivera

Werkt hard om binnen 2 jaar een B-Corp te worden. Dit wil zeggen dat ze zowel aan financiële doelstellingen werken ook de ambitie hebben om een positieve impact te hebben op de maatschappij, milieu en de mensen. Zo zijn hun verpakkingen gemaakt van FSC-gecertificeerd karton en de schaaltjes zijn gemaakt van 100% gerecycled PET-flessen. In hun producten werken ze veel met soja, omdat het een hoog eiwitgehalte heeft. Het groeit snel en praktisch alles van de plant kan worden gebruikt. Het is GMO-virij, het komt uit China, Frankrijk en Noord-Amerika. Hier gaat het niet ten koste van regenwouden en natuur. Ze spreken de hoop uit om de soja lokaal te verbouwen, zolang de kwaliteit en smaak aan de eisen blijven voldoen. 

Plantaardige zalmfilet

Ze zijn een bron van Omega-3-vetzuren, deze beschermen tegen hart en vaatziekten en zijn goed voor de ogen en de hersenen. Vitamine B12 is nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel en helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen die zuurstof in het bloed vervoerd. Ook zijn ze verrijkt met ijzer, Dit mineraal is belangrijk voor de vorming van hemoglobine, dit is een onderdeel van rode bloedcellen. 

Op de verpakking word vermeld dat het smelt op je tong. Ik ga het proberen, is het reclame of is het daadwerkelijk zo? Er staat een recept op dat je kunt maken met de zalmfilet en er word ook vermeld op welke verschillende manieren je de filet op kunt warmen. In een pan, oven of airfryer, allemaal bedraagt de baktijd 7-8 minuten. Ze zijn te vinden in de meeste grote supermarkten.

Beleving van de vegan zalmfilet

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat mijn nieuwsgierigheid is omgeslagen in angst. Niet dat ik heel hard wegren, meer ik heb er geen ervaring mee en misschien komt dat wel omdat ik het gewoon ook echt niet lust. Een rustige meditatie biedt uitkomst. De filet heeft een verdikking en een dunner gedeelte, dat is geloof ik net zoals the real deal. Het is een beetje roze van kleur, de structuur wat ik kan zien door de verpakking heen is erg vlokkerig, zoals je dat ook bij vis zou zien.

Dit product lijkt enorm op zijn minder duurzame keus, echt zalm. Het ruikt lichtjes naar zee. Deze simpele handeling zorgt ervoor dat ik er meer vertrouwen in krijg en begin ik werkelijk zin om het te proberen. Het valt me op hoe gevoelig hij is, als ik hem in de airfryer wil leggen. Heel zacht, breekbaar. Hij ligt op een bedje van wokgroenten. Hij smelt op je tong, heel zacht, de smaak is subtiel vissmaak. De structuur is vlokkerig, aan de binnenkant zie ik een roze gloed. Hij is echt lekker, in zijn zachtheid excelleert hij. Deze filet geeft erg veel, hij probeert vriendschap met me te sluiten. Heerlijk, dankjewel Vivera, een geweldig product. Ga zo door! 

Dit is ook leuk om te lezen: