Review: Vitakruid Vegan omega-3 algenolie

Vitakruid Vegan omega-3

Vegan omega-3 algenolie: Afgelopen weken hebben wij deze olie getest en laten jullie in dit artikel weten wat het voor je doet en wat wij ervan vonden.

Omega-3 wat is het?

Naast Omega-3 heb je ook Omega-6. Veel mensen krijgen meer dan genoeg omega 6 binnen. Maar te weinig Omega-3. Veel mensen denken dat je Omega-3 alleen maar uit vette vis kunt halen. Dat is gelukkig niet zo. Het zit vooral bij de algen, maar ook in lijnzaad, walnoten en chizaad.

De vis eet de algen

Van nature heeft de vis helemaal geen Omega-3 vetzuren. Dit krijgt de vis door het eten van de algen. Waarom zouden wij het dan ook niet gewoon rechtstreeks van de algen halen?

Omega-3 vetzuren spelen een belangrijke rol voor jouw gezondheid. Enkele voorbeelden waar het goed voor is:

 • immuunsysteem;
 • stofwisseling;
 • de gezondheid van je hart- en bloedvaten;
 • de conditie van je huid;
 • lever;
 • oogfunctie;
 • hersenfunctie;
 • vetmetabolisatie;
 • bloedcirculatie.

Eén van de grootste veroorzakers van chronische ontstekingen in het lichaam is het feit dat men veel meer omega-6 vetzuren binnenkrijgt uit bewerkte oliën zoals soja-, koolzaad- en palmolie. Terwijl hier een minimale consumptie van belangrijke Omega-3 vetzuren tegenover staat. Daarom is het ook goed om of meer voeding te eten waar omega 3 vetzuren in zitten of een supplement te gebruiken.

Vitakruid Vegan omega-3 algenolie wat is het?

Het is een pure olie op basis van algen en helemaal veganistisch. Het bevat pure Omega-3 met tenminste 40% DHA!

DHA kent een legio gezondheidsbevorderende effecten

DHA is het essentieelste omega-3 vetzuur met aantoonbaar ondersteunend effect op de leerprestatie en concentratie tijdens de vroege levensjaren. Bloed, hart, oog onder andere. Een nutriënt dat bij een gezonde levensstijl niet mag ontbreken!

Vloeibaar

De Vegan omega-3 algenolie is vloeibaar en hierdoor ideaal om te doseren. Wil je alles in een keer of wil je het twee keer per dag? Mijn zoon neemt na het ontbijt een deel en na het avond eten de rest. Zelf neem ik alles meteen in de ochtend. Doordat het vloeibaar is, wordt het gelijk opgenomen in het bloed.

Het maken van tabletten of capsules kost veel tijd en geld. Hierdoor zouden tabletten of capsules veel duurder zijn dan de vloeibare variant. Dit zou het ook meteen een stuk minder duurzaam en puur maken.

Vitakruid Vegan omega-3 algenolie is super duurzaam

Onze zeeën en oceanen hebben het ontzettend zwaar. Ook de producten van omega-3 vraagt in (sommige gevallen) het nodige van de zee of oceaan. Bij Algarithm (Vitakruid) kweken ze een wilde algensoort, gekweekt in optimale omstandigheden om de omega-3-output te maximaliseren. Hierdoor is een kleinere hoeveelheid algen nodig voor een grotere opbrengst omega-3! wil je ook deze algenolie kopen? Ga dan naar Superfoodstore.nl

Wat vonden wij van d de omega-3 algenolie van Vitakruid?

Het is een prettig product in gebruik. De smaak vind ik zelf echt naar zee (vis, algen) smaken. Het is even wennen de smaak. De kinderen die vroeger wel vis gegeten hebben, vinden de smaak helemaal prima. De druppels worden snel opgenomen. Zelf merk ik dat mijn zicht beter in geworden en ik mij beter kan concentreren. Bij de jongens merk ik ook dat zij zich beter kunnen focussen.

Wij nemen een paar druppels per dag puur als aanvulling op onze voeding.

De voordelen voor ons op een rijtje:

 • Het is vegan;
 • Wordt snel opgenomen in je bloedbaan;
 • Vloeibaar en je kunt doseren naar eigen wens;
 • Duurzaam
 • Pure olie (geen andere toevoegingen)

Dit is ook leuk om te lezen: