Ga terug
+ servings
gele currysoep een heerlijk vegan gerecht.
Afdrukken

Gele Curry soep

Kruidige curry soep, met zachte tinten en extra eiwitten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken oosters
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 100 gram broccoli in kleine roosjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 medium wortel in linten
  • 45 gram Thaise gele currypasta
  • 1 cm gember geraspt
  • 500 milliliter groentebouillon 
  • 250 milliliter water
  • 1 blik vol vette kokosmelk
  • 3 eetlepel rietsuiker
  • 100 gram mung-bean vermicelli
  • 1 rood pepertje gesnipperd

tempé

  • 150 gram tempé in lange plakken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis

Instructies

  • Marineer de tempé in de soja-ketjap mengsel. Bak ze 15 minuten in de oven tot ze goud-bruin zijn. Halverwege even omdraaien. Snijd ze in kleine blokjes en zet apart.
  • In de tussentijd verwarm een pan op medium. Voeg de olie toe, verwarm. Doe de knoflook en bosuitjes erbij, bak ze 3 minuten. Roer frequent, tot de knoflook net wat bruin begint te worden. Voeg de rode paprika en broccoli toe. Kook 4 minuten tot ze wat zachter worden. 
  • Doe de currypasta, gember, groentebouillon, water, kokosmelk en rietsuiker erbij. Roer om alles te combineren en de currypasta goed is opgelost. Je warmtebron op laag zetten, laat 10 minuten pruttelen. De soep zal wat dikker worden.
  • In de tussentijd mag de vermicelli en wortel met kokend water worden bedekt. Giet af als de tijd erop zit van de noedels. 
  • De vermicelli, wortel mag bij curry soep. Roer om te combineren. Verdeel over 4 kommen. De tempé er nog even in.
    Smakelijk eten!