Ga terug
+ servings
wortel pancakes lekker en gezond om te maken.
Afdrukken

wortel-pancakes

Porties 7 pancakes

Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwtenmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 3 eetlepels suiker
  • 160 gram winterpeen, geraspt
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 150 ml plantaardige melk
  • geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
  • 50 gram plantaardige boter, gesmolten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout, de kardemom en suiker in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, toe en meng tot een dik beslag.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met 1 eetlepel zonnebloemolie en giet 2 eetlepels beslag in de pan. Doe een deksel op de pan en bak de pancake tot de onderkant goudbruin is. Draai de pancake om en bak ook de andere kant goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Serveer de wortelpancakes met ahornsiroop, fruit en een muntblaadje.