Ga terug
Oosterse tomatensoep
Afdrukken

Oosterse tomatensoep

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, Main Course
Keuken aziatisch, Chinese
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten

Equipment

  • keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 3 middelgrote uien in grove stukken
  • 10 grote verse tomaten grof gehakt
  • 1 snuf zeezout
  • 1 snuf gemalen peper plus extra voor garnering
  • 600 milliliter groentebouillon 
  • 400 gram gemengde paddenstoelen schoongemaakt en in plakjes
  • 100 gram taugé
  • 1 blik ah vegan soepballetjes
  • 1 scheutje geroosterde sesamolie naar smaak
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1 handje cashewnootjes gehakt

Instructies

  • Doe de uien, zout, witte peper in blender of keukenmachine en pureer glad.
  • Doe mengsel in wok of middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg groentebouillon toe en de vegan soepballetjes breng aan de kook en laat 10 minuten koken. 
  • Roer de paddenstoelen en taugé erdoor en kook 2 minuten mee, tot ze net zijn geslonken. Breng op smaak met sesamolie en snuf peper.
  • Serveer met de bosuitjes en de gehakte cashewnoten. 
    Smakelijk eten!