Ga terug
+ servings
Romige knolselderijsoep met spekjes
Print

Romige knolselderijsoep met spekjes

Servings 5 porties

Ingrediënten

  • 700 gram knolselderij
  • 2 uien
  • 3  teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 bakje vegan spekreepjes
  • 250 gram champignons (witte of kastanje)
  • 125 ml vegan kookroom
  • 15 ml vegan worchestersauce
  • 1 theelepel grove mosterd

Instructies

  • Snipper de ui en fruit in een soeppan met een scheutje olie op middelmatig vuur,
  • Snijd de champignons in stukken en bak mee in de pan
  • Schil de knolselderij en snijd in stukken en voeg toe aan de pan.
  • Hak de teentjes knoflook fijn en voeg toe aan de pan
  • Voeg de vegan worchestersauce en de mosterd toe en roer het geheel goed door.
  • Voeg de bouillon toe en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  • Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder boter of olie op middelmatig vuur krokant. Laat uitlekken op een keukenpapier.
  • Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Voeg de kookroom toe en roer door de soep.
  • Maak de soep indien gewenst verder op smaak met peper en eventueel zout.
  • Voeg tot slot de gebakken spekjes aan de soep toe.