Ga terug
+ servings
Seadas sarde
Print

Seadas sarde

Servings 4 porties

Ingredients

  • 250 gram stevige tofoe
  • scheut water
  • 150 gram geraspte vegan parmezaan of 4 - 6 eetlepels edelgist
  • 1 theelepel zout of meer naar smaak
  • 1 rol plantaardig bladerdeeg uit de winkel
  • agavesiroop naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Instructions

  • Mix in een blender de tofoe samen met een scheut water totdat het mengsel een ricotta-achtige structuur hee .
  • Meng de tofoe met de kaas en het zout. Kruid bij met extra kaas of zout naar smaak.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verdeel het bladerdeeg in 8 of 12 gelijke vierkantjes, a ankelijk van de grootte. Schep op de hel van de vierkantjes telkens 1-2 eetlepels van de tofoevulling.
  • Bedek met de andere hel en en druk de randen goed aan, eventueel met een vork.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daarop de seadas.
  • Zet de bakplaat 15-20 min. in de oven of totdat de seadas goudbruin en krokant zijn.
  • Besprenkel royaal met agavesiroop en bestrooi met wat zwarte peper.