Ga terug
Vegan aardappel ovenschotel
Print

Vegan aardappel ovenschotel

Servings 0

Ingredients

  • 1 kilo aardappelen
  • 3 uien
  • 2 vellen nori-zeewier (fijn gesneden of verkruimeld)
  • 750 ml plantaardige room (bijv. haverroom of sojaroom)
  • Zout en flink peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de aardappelen in plakjes of rasp ze grof
  • Snijd de uien in reepjes.
  • Meng de aardappelen met de uien en het peper en zout.
  • Leg het mengsel in een ovenschaal en verspreid de verkruimelde nori-zeewier er gelijkmatig overheen.
  • Giet de plantaardige room over het geheel en besprenkel het eventueel met olijfolie.
  • Dek de ovenschaal af (met aluminiumfolie) en zet deze een uur in de oven.
  • Haal de afdekking eraf en laat de schotel het laatste half uur een lekker bruin korstje krijgen.