Ga terug
+ servings
Vegan gevulde courgette
Print

Vegan gevulde courgette

Gang diner
Servings 2 porties

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 vegan bollen mozzarella 
  • 2 tomaten
  • 8 a 10 blaadjes verse basilicum
  • 5 eetlepls (verse) groene pesto
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • peper en zout naar eigen smaak

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de courgettes doormidden en hol de natte binnenkant een beetje uit.
  • Bestrijk iedere courgette helft met een eetlepel (verse) groene pesto, wat peper en zout en doe de courgettes alvast 10 minuten in de warme oven.
  • Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Snijd ook de mozzarella in plakjes en pluk de blaadjes verse basilicum.
  • Beleg de courgette om en om met een stukje tomaat, plakje mozzarella, blaadje basilicum tot alles op is. Bestrooi met de oregano.
  • Zet nog ongeveer 15 a 20 minuten in de oven.