Ga terug
+ servings
Vegan Nasi Goreng
Print

Vegan nasi goreng. met pindasaus

Servings 4 personen

Ingrediënten

  • 6 wortels
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Ketjap manis (zoete sojasaus)
  • 2 theelepels Nasi-kruiden
  • 2 flinke handjes cashewnoten
  • Sambal naar smaak
  • Optioneel: gebakken uitjes als topping!

Instructies

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Snijd alle groenten, hak de knoflook fijn.
  • Bak de ui glazig, voeg de wortel ook meteen toe.
  • Voeg dan de paprika en knoflook toe en bak nog 2 a 3 minuten mee.
  • Voeg dan de kruiden, sambal en ketjap toe en roer alles goed door. Laat nog even sudderen.
  • Giet de rijst af en voeg toe aan de pan met groenten. Roer alles goed door en laat het geheel nog 5 minuten bakken op laag vuur. Regelmatig roeren.
  • Hak de cashewnoten grof en bak ze even in een droge pan.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen en serveer met de nasi. Garneer eventueel met gebakken uitjes.