Ga terug
crackers
Print

Vegan pad thai

Gang diner
Servings 0

Ingrediënten

  • 400 gram brede rijstnoedels (volkoren)
  • 2 eetlepels olie of bakboter om in te bakken
  • 2 uien in stukjes
  • 2 bosuitjes, in plakjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 wortels, dun gesneden of in linten
  • 1 courgette, gesneden
  • 2 grote handvol sperziebonen, diagonaal gesneden
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • verse koriander en taugé, ter garnering

voor de saus

  • 2 eetlepels vegan Worcestershire Saus  (veggiedeli.nl)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ahornsiroop

Instructies

  • Bereid de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking
  • Verhit een wok of een grote koekenpan. Doe de olie of bakboter erin. En voeg de ui, wortel, sperziebonen, lente-uitjes en de knoflook toe. Roer het geheel goed.
  • Voeg na een paar minuten ook de paprika en de courgette toe.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom en voeg aan de groenten toe.
  • Giet de noedels of mie af en voeg dit ook toe aan de pan met groenten. Hussel alles goed door elkaar en laat het geheel nog een paar minuutjes zachtjes sudderen.
  • Verdeel over de borden, bestrooi met de taugé en verse koriander. Serveer het eventueel met partjes limoen ernaast.