- Zet de oventemperatuur op 190 °C.  
- Bak de reepjes ui ongeveer 10 minuten in 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur, tot ze zachter zijn; bak de knoflook, chilivlokken en het komijnzaad de laatste minuut mee.  
- Doe het mengsel in een keukenmachine en voeg de uitgelekte kikkererwten, peterselie, de blaadjes basilicum, geraspte citroenschil, het kikkererwtenmeel, de geprakte geroosterde wortels en flink wat zwarte peper toe. 
- Pureer dit met de pulseerknop tot een grove pasta; schraap het halverwege van de zijkant van de kom.  
- Voeg dan 50 g verkruimelde feta toe en pureer opnieuw, tot alles net gemengd is.  
- Zet het mengsel indien mogelijk minstens 30 minuten of maximaal 24 uur in de koelkast voordat je er 16-20 burgertjes van maakt; daardoor wordt het stevig en blijven de burgertjes tijdens het bakken veel beter in vorm. 
- Bak de burgertjes in twee gedeelten in een grote koekenpan op middelhoog vuur; gebruik 1 eetlepel olijfolie per keer en bak ze 3-4 minuten per kant, totdat ze goudgeel zijn. Je kunt ze ook met 2 eetlepels olijfolie in totaal bestrijken, op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en 20-25 minuten in de oven bakken. 
- Serveer de burgertjes met de basilicum-fetapesto, de resterende hele geroosterde wortels, blaadjes sla, partjes citroen en warme platbroden.