Ga terug
–+ servings
Vegan curry
Afdrukken

Vegan curry met geroosterde paprika

Een curry is eigenlijk altijd wel lekker. Deze rode curry met geroosterde paprika is eentje om je vingers bij af te likken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indian
Trefwoord curry
Porties 4 personen
Auteur Yvonne

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 wortels
  • 3 rode paprika's (eventueel een gele erbij kan ook)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 1 theelepel kurkuma poeder

Wat kun je erbij serveren?

  • rijst

Instructies

  • Snijd de paprika's in stukken en doe deze 20 minuten in de oven om te roosteren.
  • Snijd de ui en doe deze in een pan met een beetje olie of boter en fruit ze aan.
  • Pers de knoflook en doe deze bij de uien in de pan
  • De wortels en bleekselderij mogen ook in stukjes gesneden bij de uien in.
  • Voeg de kruiden (paprikapoeder en kurkuma toe en roer het geheel goed om.
  • Voeg nu ook de kokosmelk toe en laat pruttelen.
  • Haal de paprika uit de oven en ontdoe ze van hun velletjes. Snijd in stukken en voeg aan het geheel toe. Nog even paar minuten op laten staan en dan kun je eten.