Ga terug
+ servings
Fattoush met granaatappel heerlijk vegan recept.
Afdrukken

Fattoush met granaatappel

Gang Salade
Keuken Mediterraan
Porties 4 tot 6 personen

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse (o.a. Midden-Oosterse supermarkt)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 granaatappel
  • 500 gram rijpe tomaten, verschillende kleuren
  • 1 komkommer
  • 6 lente-uitjes
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 6 radijsjes
  • 1 krop bindsla of 2 kropjes little gem
  • 1 theelepel sumak (o.a. Midden-Oosterse

    supermarkt)

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Open de pitabroodjes zoals een boek, besprenkel ze met 1 el van de extra vergine olijfolie en bestrooi met de oregano en wat zout en peper. Bak ze 12 tot 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat 10 minuten afkoelen en breek in stukjes.
  • Maak de dressing terwijl de pitabroodjes in de oven staan. Pers het sap uit de citroen en meng met de rest van de extra vergine olijfolie en de granaatappelmelasse tot een dressing. Pel de knoflook, kneus het teentje met de zijkant van je mes en voeg toe aan de dressing. Breng royaal op smaak met zout en peper, meng goed en zet apart. Haal de pitjes uit de granaatappel en zet apart.
  • Snijd de tomaten in grove en de komkommer in kleine stukjes (als je een grote komkommer gebruikt, halveer deze dan eerst in de lengte en schep de zaadlijsten eruit). Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de bindsla of de little gem grof. Meng alles met de dressing (zonder de knoflook) door elkaar en verdeel over een schaal. Strooi de geroosterde pitabroodjes, de granaatappelpitjes en de sumak erover en serveer.