Ga terug
+ servings
Kikkererwtensalade
Afdrukken

Pittige Kikkererwtensalade

Gang Bijgerecht, lunch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 8 tomaten grof gesneden
  • 1-1/2 zoete punt-paprika in blokjes
  • 200 gram kikkererwten uitlekken en schoonspoelen 
  • 160 gram linzen uitlekken en schoonspoelen 
  • 90 gram mais uitlekken en schoonspoelen 
  • 2 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 2 theelepel kaneel
  • 2 theelepel gemberpoeder
  • 4 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 3 theelepel kurkuma
  • zwarte peper naar smaak

Garnering

  • 1/4 komkommer in blokjes
  • 2 eetlepel gebakken uitjes
  • 2 grote handen veldsla

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook, doe tomaten en zoete puntpaprika erbij en bak mee. 
  • Spoel de maïs, kikkererwten en linzen goed af. Voeg de maïs, kikkererwten en linzen toe in de pan. Doe ook de kruiden en groentebouillon erbij, roer goed door.
    Laat sudderen voor 10 minuten, mocht het nog teveel vocht bevatten, laat indikken
  • Op twee bordjes een bedje van sla maken, schep het kikkererwtenmengsel erop. Garneer met komkommer en gebakken uitjes. Eventueel nog wat zwarte gemalen peper erover.
    Eet smakelijk!