Ga terug
+ servings
Kruidige boerenkool een heerlijke stamppot
Afdrukken

Kruidige boerenkool

Keuken aziatisch, Indonesische
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
  • 2 cm laos (galanga), geschild en in kleine stukjes
  • 800 ml dunne kokosmelk
  • 200 gram boerenkool, nerven verwijderd, kleingesneden
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels suiker

Bumbu

  • 2 banaansjalotten, gepeld
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 theelepel ketumbar (gemalen koriander)
  • ½ theelepel kunjit (gemalen geelwortel)
  • 1 kemirinoot
  • 2 rode lombok (Spaanse peper)

Instructies

  • Maal de ingrediënten voor de bumbu in de keukenmachine of vijzel tot een pasta.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu met de sereh en laos al omscheppend aan, tot het gaat geuren en kleuren.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer door, breng aan de kook. Voeg dan de boerenkool toe en laat nog 2-3 min. koken.
  • Breng op smaak met het zout en de suiker.