Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Kruidige boerenkool
Keuken
aziatisch, Indonesische
Servings
4
personen
Ingrediënten
2
eetlepels
olie
1
stengel sereh (citroengras), gekneusd
2
cm
laos (galanga), geschild en in kleine stukjes
800
ml
dunne kokosmelk
200
gram
boerenkool, nerven verwijderd, kleingesneden
1
theelepel
zout
2
theelepels
suiker
Bumbu
2
banaansjalotten, gepeld
2
teentjes
knoflook, gepeld
1
theelepel
ketumbar (gemalen koriander)
½
theelepel
kunjit (gemalen geelwortel)
1
kemirinoot
2
rode lombok (Spaanse peper)
Instructies
Maal de ingrediënten voor de bumbu in de keukenmachine of vijzel tot een pasta.
Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu met de sereh en laos al omscheppend aan, tot het gaat geuren en kleuren.
Voeg de kokosmelk toe en roer door, breng aan de kook. Voeg dan de boerenkool toe en laat nog 2-3 min. koken.
Breng op smaak met het zout en de suiker.