Kruidige boerenkool

Kruidige boerenkool een heerlijke stamppot

Kruidige boerenkool, de Indonesische naam is Gulai Boerenkool. Ben jij wel uitgekeken op de bekende boerenkoolstamppot? Dat is dit recept echt iets voor jou! Boerenkool met een kruidige twist.

Dit heerlijke recept (kruidige boerenkool) komt uit het vega kookboek Vega Blauw. Vega Blauw 70 authentieke Indonesische vegetarische en vegan recepten. Er staan echt veel vegan recepten in. Het zijn echt bijzondere recepten, die je niet zomaar vind op internet.

Samenvatting van het boek Vega Blauw:

Restaurant Blauw in Amsterdam en Utrecht is beroemd vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de gerechten die de chefs bereiden. De Indonesische keuken is ongelooflijk veelzijdig en continu in beweging. Vega Blauw bevat zeventig vegetarische en vegan recepten voor de allermooiste en allerlekkerste gerechten van de gehele Indonesische archipel, van West-Sumatra tot Java en van Sulawesi tot Bali. Denk aan bijvoorbeeld Oseng Tempe, Atjar campur, Bihun goreng kampung of Puding Santan Pandan.

Culinair auteur Joke Boon bewerkte voor dit boek de recepturen van de elf koks van Restaurant Blauw tot recepten die iedereen thuis kan maken. Indonesisch koken met een moderne twist.

Kruidige boerenkool een heerlijke stamppot
Afdrukken

Kruidige boerenkool

Keuken aziatisch, Indonesische
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
  • 2 cm laos (galanga), geschild en in kleine stukjes
  • 800 ml dunne kokosmelk
  • 200 gram boerenkool, nerven verwijderd, kleingesneden
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels suiker

Bumbu

  • 2 banaansjalotten, gepeld
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 theelepel ketumbar (gemalen koriander)
  • ½ theelepel kunjit (gemalen geelwortel)
  • 1 kemirinoot
  • 2 rode lombok (Spaanse peper)

Instructies

  • Maal de ingrediënten voor de bumbu in de keukenmachine of vijzel tot een pasta.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu met de sereh en laos al omscheppend aan, tot het gaat geuren en kleuren.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer door, breng aan de kook. Voeg dan de boerenkool toe en laat nog 2-3 min. koken.
  • Breng op smaak met het zout en de suiker.

Dit heerlijke recept, kruidige boerenkool komt uit het Vega Blauw kookboek

  • Auteurs: De chefs van restaurant Blauw hebben allemaal meegewerkt aan dit kookboek, met heerlijke recepten.
  • Uitgeverij: Terra
  • EAN: 9789089899255
  • Online onder andere hier te koop

Dit is ook leuk om te lezen: