Ga terug
+ servings
Cheesy venkelsoep
Afdrukken

Cheesy venkelsoep met mosterdsmaak

Porties 4
Auteur Jubinka

Equipment

  • blender of staafmixer

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 2 venkelknollen in stukjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 flinke eetlepels rijst
  • 1 liter groentebouillon 
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 2 eetlepel edelgistvlokken

Instructies

  • Verwarm olie in pan, fruit de ui tot glazig. Knoflook erbij, bak 2 minuten, venkel erbij en mosterdzaad bak 6 minuten mee. 
  • Rijst erbij, dan ook groentebouillon, aan de kook brengen, laat 15 minuten pruttelen.
  • Haal van vuur, edelgistvlokken erbij, soep blenden, proeven en op smaak brengen met zout en peper. 
    Eet smakelijk!