Ga terug
vegan kwark taart - kwark taart - vegan gebak - vegan taart - bakken zonder ei
Afdrukken

Vegan kwarktaart

Ingrediënten

  • 200 gram vegan biscuitjes (zelf gebruik ik meestal deze)
  • 150 gram gram granola
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • beetje water klein scheutje

Voor de vulling van de vegan bramen kwark taart

  • 500 gram rode vrucht sojayoghurt (voor deze hadden wij Alpro framboos cranberry)
  • 2 theelepels agar poeder
  • 1 theelepel theelepel maïzena
  • 250 ml water
  • 100 gram suiker
  • 200 gram opklop slagroom

Instructies

  • Doe alles in een kom en pureer het met de staafmixer tot een glad geheel. Doe de bodem in de taart vorm en bak deze op 180 graden 10 minuutjes goud bruin.

Zo maak je de kwarktaart

  • Klop de slagroom in een kom en laat dit even staan
  • Zet een pannetje met het water op het vuur. Los de agar poeder en de maïzena hierin op. Roer alles goed door en laat het geheel 5 minuutjes door koken.
  • Doe de yoghurt bij de slagroom en klop het geheel door elkaar. Doe de suiker er door en roer alles nogmaals door elkaar. Voeg het geheel toe aan de pan met water en roer het geheel zachtjes door elkaar. Zorg dat alles goed gemengd is.
  • Laat dit alles even 5 min afkoelen en opstijven. Giet het dan in de bakvorm op de bodem. Zet het geheel minimaal 3 uur in de koelkast.