Ga terug
Citroentaart
Print

Citroentaart

Servings 0

Ingrediënten

  • 400 gram Bladerdeeg: Vegan bladerdeeg zelf maken
  • 1 citroen (schil geraspt)
  • 290 gram citroensap
  • 220 gram kristalsuiker (fijne)
  • 190 gram sojamelk
  • 80 gram water
  • 60 gram maïzena
  • 78 gram biologische geurloze kokosolie

Instructies

Taartbodem

  • Maak het deeg volgende de instructies en bekleed een taart vorm 23 cm ermee. Bak de taartbodem (blindbakken) goud bruin.

Citroentaart

  • Rasp de citroen schil boven een steel pan. Doe dit gelijk in de pan, zodat er een aromatische oliën verloren gaan. Voeg citroensap, suiker en sojamelk toe en breng zachtjes tegen de kook aan. Door het zure van de citroen, zou de sojamelk gaan schiften, maar zou straks weer een geheel gaan vormen.
  • Klop het water in en de maïzena in een kom glad. Schenk dit papje in een keer in de pan en goed roeren (kloppen). Het mengsel zou snel indikken.
  • Laat de curd afkoelen tot 25 graden.
  • Voeg de kokosolie toe met een staafmixer. De kleur veranderd en het wordt zijdenzacht.
  • Schenk de curd uit over de voorgebakken bodem een laat het geheel minimaal een uur afkoelen in de koelkast.