Ga terug
+ servings
Indonesische sperziebonen
Print

Indonesische sperziebonen

Gang diner, Hoofdgerecht
Keuken Indonesische, oosters
Servings 4 personen

Ingredients

  • 500 gram verse sperziebonen
  • 2 uien
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 handje pinda's
  • 1 cm verse gember

Voor de saus

  • 2 eetlepels gochujang pasta
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 theelepels Herbamare van A.Vogel (of gebruik een bouillionblokje)
  • Scheutje limoen sap

dit heb je ook nodig

  • scheutje olie
  • 100 ml water

Instructions

  • Spoel de sperziebonen af en snijd de voor en achterkant eraf. Snijd de bonen door de midden (je kunt zo ook heel laten) En bak ze ongeveer 3 minuten met een scheutje olie een pan met antiaanbaklaag. En voeg daarna 100 ml water toe.
  • Pel de uien en snijd ze in halve ringetjes.
  • Snijd ook de knoflook, zongedroogde tomaat en gember in kleine stukjes.
  • hak de pinda's en rooster deze in een droge pan
  • Als de sperziebonen ongeveer 10 a 15 minuten in het water geprutteld hebben. Indien nodig even afgieten. Voeg de ui, zongedroogde tomaat, gember en knoflook toe. En laat even fruiten.

Saus

  • Doe alles in een kom en meng het door elkaar. Voeg toe aan de pan en roer nogmaals alles goed door elkaar. Laat nog even pruttelen.