Indonesische sperziebonen

Indonesische sperziebonen

Laat je smaakpapillen dansen met deze verrukkelijke vegan Indonesische sperziebonen, een moderne twist op de geliefde sajoer boontjes. Terwijl de traditionele sajoer boontjes hun karakteristieke smaak ontlenen aan ingrediënten zoals garnalen, nemen deze vegan variant je mee op een smaakvol avontuur zonder dierlijke producten.

Vegan Indonesische sperziebonen

Wat maakt deze Indonesische boontjes nu zo lekker? Het is de verfijnde combinatie van kruiden en specerijen. Die perfect gebalanceerd zijn.

Verrijk je culinaire ervaring met dit heerlijke recept, waarbij je de traditionele sajoer boontjes een groene, duurzame twist geeft. Een feest voor je smaakpapillen en een ode aan de rijke smaaktradities van Indonesië. Serveer het met trots en geniet van een smaakvolle reis zonder compromissen.

Sajoer boontjes

Deze Indonesische bonen lijken op de bekende sajoer boontjes. Echter zitten in de sajoerboontjes garnalen en nog een paar andere ingrediënten. Dit gerecht geeft een plantaardige draai aan de klassieke sajoer boontjes.

Dit zijn de ingrediënten van de Indonesische sperziebonen

ingrediënten Indonesische sperziebonen

Serveren met …

Bij deze smaakvolle vegan Indonesische sperziebonen kun bij bijvoorbeeld een portie rijst, couscous of aardappels serveren. Zelf vind ik rijst het lekkerst erbij.

Indonesische sperziebonen
Afdrukken

Indonesische sperziebonen

Gang diner, Hoofdgerecht
Keuken Indonesische, oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram verse sperziebonen
  • 2 uien
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 handje pinda's
  • 1 cm verse gember

Voor de saus

  • 2 eetlepels gochujang pasta
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 theelepels Herbamare van A.Vogel (of gebruik een bouillionblokje)
  • Scheutje limoen sap

dit heb je ook nodig

  • scheutje olie
  • 100 ml water

Instructies

  • Spoel de sperziebonen af en snijd de voor en achterkant eraf. Snijd de bonen door de midden (je kunt zo ook heel laten) En bak ze ongeveer 3 minuten met een scheutje olie een pan met antiaanbaklaag. En voeg daarna 100 ml water toe.
  • Pel de uien en snijd ze in halve ringetjes.
  • Snijd ook de knoflook, zongedroogde tomaat en gember in kleine stukjes.
  • hak de pinda's en rooster deze in een droge pan
  • Als de sperziebonen ongeveer 10 a 15 minuten in het water geprutteld hebben. Indien nodig even afgieten. Voeg de ui, zongedroogde tomaat, gember en knoflook toe. En laat even fruiten.

Saus

  • Doe alles in een kom en meng het door elkaar. Voeg toe aan de pan en roer nogmaals alles goed door elkaar. Laat nog even pruttelen.

YouTube: Vegalifestyle.tv

Ontdek een wereld van heerlijke vegan recepten, boeiende interviews, informatieve dierenweetjes en nog veel meer op ons YouTube kanaal! Of je nu op zoek bent naar inspiratie in de keuken of meer wilt leren over dieren, ons kanaal heeft voor ieder wat wils. Abonneer je nu en laat je verrassen door een smakelijke en leerzame reis.

Dit is ook leuk om te lezen: