Ga terug
–+ servings
vegan tonijnsalade heel makkelijk om zelf te maken
Afdrukken

Vegan tonijnsalade

Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 rode ui (in stukjes)
  • 1 theelepel witte azijn
  • 8 kappertjes (fijngehakt)
  • norivel (verkruimeld)
  • 3 flinke eetlepels 1 mayolijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • augurkenstick (in stukjes)
  • 1 eetlepel tamarindepasta of soyasaus
  • zeezout en zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Doe de kikkererwten in een komen prak deze met een vork fijn.
  • Voeg de gesnipperde rode ui en de augurkenstick toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Prak de kappertjes en voeg deze ook toe aan het mengsel.
  • Verkruimel het norivel en ook deze mag bij het mengsel.
  • Doe de mayonaise en mosterd erbij en roer alles tot een glad mengsel.
  • Voeg nu de citroensap, edelgistvlokken, knoflookpoeder, witte azijn, tamarindepasta of soyasaus en zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.