Vegan tonijnsalade

vegan tonijnsalade heel makkelijk om zelf te maken

Vegan tonijnsalade: Deze heerlijke veganistische tonijnsalade is gemaakt van kikkererwten. De zee (visachtige)smaak krijg je door het toevoegen van het norivel (zeewier). De salade is lekker op een stokbroodje, toastje in een pokebowl. Of maak je er liever een lekkere tosti mee? Lekker met wat verse tomaat of juist zongedroogde tomaatjes erbij. Waar je deze verrukkelijke veganistische tonijnsalade kan altijd. Hoe maak je deze vegan salade …

Wat heb je nodig voor deze lekkere vegan tonijnsalade?

  • blikje kikkererwten
  • 1 rode ui (in stukjes)
  • 1 tl witte azijn
  • 8 kappertjes (fijngehakt)
  • norivel (verkruimeld)
  • 3 flinke eetlepels mayolijn
  • theelepel mosterd
  • 1 el citroensap
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 tl knoflookpoeder
  • augurkenstick (in stukjes)
  • 1 el tamarindepasta of soyasaus
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
veganistische tonijnsalade

Hoe maak je deze Vegan tonijnsalade?

  1. Doe de kikkererwten in een komen prak deze met een vork fijn.
  2. Voeg de gesnipperde rode ui en de augurkenstick toe. Roer alles goed door elkaar.
  3. Prak de kappertjes en voeg deze ook toe aan het mengsel.
  4. Verkruimel het norivel en ook deze mag bij het mengsel.
  5. Doe de mayonaise en mosterd erbij en roer alles tot een glad mengsel.
  6. Voeg nu de citroensap, edelgistvlokken, knoflookpoeder, witte azijn, tamarindepasta of soyasaus en zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

Deze salade is ideaal voor bij een borrel of bij een verjaardag. Natuurlijk ook om gewoon af en toe heerlijk van te genieten!

Dit lekkere recept is van Karijn Zwolle op haar Instagram account Groen.voer deelt ze meer lekkere recepten.

Dit is ook leuk om te lezen:

vegan tonijnsalade heel makkelijk om zelf te maken
Afdrukken

Vegan tonijnsalade

Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 rode ui (in stukjes)
  • 1 theelepel witte azijn
  • 8 kappertjes (fijngehakt)
  • norivel (verkruimeld)
  • 3 flinke eetlepels 1 mayolijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • augurkenstick (in stukjes)
  • 1 eetlepel tamarindepasta of soyasaus
  • zeezout en zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Doe de kikkererwten in een komen prak deze met een vork fijn.
  • Voeg de gesnipperde rode ui en de augurkenstick toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Prak de kappertjes en voeg deze ook toe aan het mengsel.
  • Verkruimel het norivel en ook deze mag bij het mengsel.
  • Doe de mayonaise en mosterd erbij en roer alles tot een glad mengsel.
  • Voeg nu de citroensap, edelgistvlokken, knoflookpoeder, witte azijn, tamarindepasta of soyasaus en zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating